סיון

כלואה בחוזה שכירות

אני גרה בקרית שמונה וחתמתי על חוזה של שנה מתחילת אוקטובר 2013 לדירה עם עוד שותף שמתגורר בדירה כבר שנה ושותפה חדשה כמוני. לאחר הכניסה לדירה התברר שהשותף הוא הבעלים של הדירה, כלומר הדירה בבעלות ההורים שלו. דבר זה נשמר בסוד ו"התגלה" לי בטעות רק אחרי חודש. השותף והשותפה לא הסתדרו מההתחלה ובחודש נובמבר השותף פינה את השותף עקב סיבות שקריות כגון אי תשלום "הוט" (השותפה שילמה באותו יום שאני) וכדומה. נתנו לה 30 יום אך ב25 לחודש השותף החליטגם לפתוח תיק פלילי נגד השותפה בטענה שהיא מאיימת עליו (עוד טענה שקרית לחלוטין אך מדובר בדעה מול דעה). השותפה אולצה לצאת מהדירה תוך 48 שעות. בחוזה השכירות אין שום סעיף על יציאה מוקדמת מהדירה הן מהצד של המשכיר והן מהצד של המושכר. רשום כי: "הפרת ההסכם- הסכם זה הוא סופי ומחייב, וכל צד אשר יפר את ההסכם או אחד מתנאיו יפצה את משנהו עבור כל נזק והפסד שיגרום לו כתוצאה מהפרה זו." גם אני אינני מסתדרת עם השותף, הוא נוהג להטריד אותי באופן אובססיבי בהודעות בטלפון וגם בדירה עצמה דופק לי על דלת החדר כמה פעמים ביום באופן מטריד. בחוזה יש סעיף על "נקיון" והשותף אינו עומד בסעיף זה וכשהתעמתתי איתו בנושא הוא טען ש"הוא לא חתום על כלום" כרגע ההרגשה היא שהשותף עושה לי "דווקא" ואינו משתף פעולה מבחינת נקיון וכאשר ניסיתי לפנות לאימו (בעלת הדירה) בנושא, לא קיבלתי שום מענה. אני מרגישה שאני "כלואה" בתוך החוזה ובלי שום פתח יציאה. במקום השותפה השלישית לא נכנס אף שותף אחד בינתיים והסיכוי שלי למצוא שותף שיכנס במקומי קלוש בתקופה זו של השנה. האם יש לי כל דרך אחרת שאיננה כתובה במפורשות בחוזה שדרכה יש לי דרך מילוט מהחוזה והדירה הנ"ל? חשוב לי לציין שאני סטודנטית שנה ראשונה והדבר פוגע במצבי הרגשי והלימודי מאוד. אשמח לכל דעה או עזרה שהיא. תודה- סיון

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב מע' היחסים שקבעתם אמורה לקבל ביטוי בחוזה ביניכם. אם לא נקבע בחוזה מנגנון יציאה כגון הודעה מראש האפשרות היחידה לצאת היא דרך הפרת החוזה מצד המשכיר, בשל התנהגות השוכר, שהוא גם בנו של הבעלים. מומלץ להיעזר בעו"ד אשר ינסח עבורת מכתב שיציף את כל הבעיות. אם יהיה שינוי כתוצאה מהמכתב, מה טוב. אם לא, הדבר יהווה בסיס להחלטה מאוחרת יותר, אם וכאשר תרצי לצאת מן הדירה, זה יסלול עבורך חלק מהדרך יציאה החוצה מהדירה. בהצלחה,