שחר

תשלום חוב כעבור שנתיים

לפני שנתיים אני וחברה השכרנו דירה ושילמנו את השכירות בצ׳יקים שתמיד ירדו בזמן וכל הוצאות הדירה שולמו, לפני מספר ימים התקשר בעל הדירה וטען שיש חוב על הדירה,לאחר בירור נמצא כי יש מספר תשלומים שלא שולמו ורק תשלום אחד הוא בתאריכים שבו היינו גרות, אמרנו לבעל הדירה שאין בעייה ונשלם לו את החוב שלנו אך בעל הבית רוצה שנשלם לו סכום גבוה מאוד שכולל את ריבית החוב אך אנו לא מוכנות לשלם את הריבית אז בעל הדירה מאיים שיפנה לתביעות קטנות, האם הוא צודק? האם אנחנו צריכות לשלם את החוב כולל המיסים (אנו לא ידענו על החוב ועברו כבר שנתיים מרגע שיצאנו מהדירה) יש לציין שבזמן השכירות הדירה אינה היתה על שמנו אלא על בעל הדירה וגם אין אצלו צ׳יק פיקדון.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב תלוי בחוזה שהיה ביניכם בזמנו. אולם מומלץ להגיע לפשרה עם בעל הדירה ע"מ להימנע מהליכים, אולם נראה כי הצדק עימכם - אם לא פנה אליכם במשך השנתיים מדוע הוא מבקש עכשיו את כל התוספות? הבעיה שבבתי המשפט לא יודעים איך יסתיים ההליך והוא דורש זמן וכסף ולכן כדאי בכל זאת לנסות להתפשר. בהצלחה,