אלירן ביטון

חוזה שכירות

שלום רב, בחודש אוגוסט אני ואשתי חתמנו על חוזה שכירות ללא אפשרות יציאה, בחודש דצמבר נקלענו למשבר כלכלי בשל דירה שקנינו והסתבר כי לא נוכל להשכירה בשל תהליך תמא מאוד קרוב שהיא עומדת לעבור, וביקשנו מבעלת הדירה לאפשר לנו לצאת מהחוזה ולחפש שוכר חלופי והיא הסכימה, באותו היום שפרסמנו את המודעה הגיעה מתעניינת רצינית והפנינו אותה לבעלת הדירה, לאחר כיומיים התקשרה בעלת הדירה כאשר היא נמצאת עם השוכרת הפוטנציאלית ושאלה מתי נוכל לפנות את הדירה משום שהיא רוצה לחתום על חוזה מול שוכרת חדשה, אמרנו לה שאם זה המצב נפנה את הדירה תוך כמה ימים. יומיים לאחר שעברו דירה התקשרה בעלת הדירה ואמרה לנו כי היא לא חתמה על חוזה כי השוכרת הפוטנציאלית התחרטה, הסברנו לה שאנחנו כבר פינינו את הדירה אולם זה לא שינה לה והיא אף פדתה את צ'ק השכירות שנתנו לה לראשון לינואר, מאז אנחנו מפנים אליה מספר מתעניינים רציניים בשיתוף עם מתווך מטעמה אך היא לא סוגרת עם אף אחד מהם ללא סיבה שאנחנו יודעים עליה. אשמח לדעת מהן האפשרויות העומדות בפניי במקרה כזה ומה עליי לעשות? אני ואשתי משלמים כרגע גם משכנתא ממש גבוהה וגם שכר דירה ולא נותר לנו כסף. תודה מראש

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב העניין כפוף לחוזה שנחתם ביניכם - האם הוא מאפשר יציאה מוקדמת? האם השינוים בע"פ תופסים או רק בכתב? מדוע היא מסרבת לקבל את הדיירים החדשים? אפשר לשלוח מכתב לתעד את הדברים מה שיגרום לבעלת הדירה לנהוג במשנה זהירות, ואולי להשכיר את הדירה יותר מהר. בהצלחה,