טל ב.ש

הפרת חוזה וחוסר גילוי נאות

שלום רב! אנחנו שוכרים דירה מזה כ-3 שנים. חתמנו על הארכת חוזה באוגוסט, כאשר המשכירים העלו לנו את שכר הדירה בניגול לחוזה (לפי החוזה עליהם לתת לנו התראה של 45 יום בכתב בגין כל שינוי בחוזה והם לא עשו כן). לא רצינו לריב איתם ונאלצנו להסכים. כעשרה ימים לאחר חתימת החוזה הם הודיעו לנו שהם מעוניינים למכור את הדירה ומאז הם מטרידים אותנו ומעוניינים להראותה. לפי החוזה, ניתן לצאת מהחוזה בהתראה של 60 יום מראש ולמצוא דייר אחר. אנחנו נמצאים במילכוד, היות ובמצב הנוכחי לא ניתן למצוא דייר שיחליף אותנו. (אף אחד לא יסכים לגור בדירה שעומדת למכירה בסכום שהם דורשים). האם ניתן לכפות עליהם להשתחרר מהחוזה עקב מקח טעות (לו ידענו שהם ימכרו את הדירה לא היינו נשארים) או הפרת חוזה? תודה, טל

טל ב.ש

בהמשך לשאלה הקודמת: אם בחוזה השכירות לא קיים סעיף האומר שאנחנו חייבים להראות את הדירה לקונים פוטנציאלים, האם אנחנו יכולים לסרב להראות את הדירה? (כן יש סעיף שמותר להם למכור את הדירה וסעיף אחר שמותר להם להגיע על מנת לבדוק את הדירה)

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב התשובות כפופות לאמור בחוזה ביניכם, אולם באופן עקרוני זו לא סיבה להשתחרר מהחוזה. לגבי השאלה השנייה- אפשר להגיע להסכמה לדוג' להראות את הדירה פעם בשבוע במועד שמתאים גם לכם. בהצלחה,