גלי

עזיבת דירה באמצע החוזה.

הי, אנחנו גרנו בשכירות בדירה מסוימת שאותה עזבנו בשל הרחבת המשפחה וצורך בדירה גדולה יותר. הודענו לבעל הדירה על כך והוא מצידו אמר שאין בעיה , תחפשו לכם מחליף וכן שהוא מתפנה לראות מתעניינים רק בעוד שלושה שבועות בערך. בחוזה לא קיים סעיף לגבי עזיבה מוקדמת. עזבנו את הדירה והתחלנו לחפש מחליפים. מצאנו שני מועמדים בשכר שאנחנו שילמנו. אך אז בעל הדירה הודיע כי הוא מעלה את שכר הדירה ב-200 ש"ח. המתכניינים ירדו מהעניין מאחר והדירה לא שופצה ולא נעשה בה דבר שמצדיק את העלייה במחיר. כרגע יש פחות אנשים שמתעניינים בה. מה עושים במצב כזה? אם בעל הדירה מעלה את השכירות באמצע החוזה ובעצם פותח חוזה חדש מול המחליפים מה הזכויוצ שלנו? בינתיים אנחנו ממשיכים לשלם על הדירה שכבר עזבנו והתנאים של בעל הדירה גורמים לנו לשלם כפול. תודה רבה מראש.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב השאלה מה קובע החוזה ביניכם? האם יש אפשרות לצאת באמצע החוזה? האם ניתן לשנות סעיפים מהחוזה גם בע"פ? אם כן הרי שבעל הדירה נתן התחייבות בע"פ. אם לא אתם מחוייבים להתגמש לפי הכללים של בעל הדירה. בהצלחה,