אורח

חקירת מומחה רפואי בביה"ד

שלום רב, מדובר במקרה של פגיעת עבודה בדרך של מיקרוטראומה. המומחה הרפואי קבע בסבירות של מעל 50% , קיומו של קשר סיבתי בין עבודת התובע לליקוי ממנו הוא סובל. כמו כן, קבע כי סביר כי העבודה הביאה להחמרה משמעותית (קרי מעל 20%) אך כהחמרה ולא גרימה מלאה.כל זאת כאשר אין היסטוריה רפואית ותלונות קודמות טרם הפגיעה. השופט דחה את בקשת התובע להעביר שאלות הבהרה למומחה הרפואי שמטרתם לברר מדוע המומחה קבע קשר סיבתי על דרך ההחמרה ולא על דרך גרימה מלאה. טענתו לדחיית שאלות ההבהרה הייתה: "משהכיר המומחה בקשר סיבתי בין עבודת התובע לליקוי (אף כי על דרך החמרה) אין מקום להעביר למומחה שאלות הבהרה.לועדה רפואית בפניה יעמוד התובע סמכות לקבוע את מידת הקשר וגובה הנכות בגינו." שאלה: 1) האם לתובע יש עדיין זכות לבקש חקירת מומחה כדי לנסות להוכיח כי העבודה הביאה לגרימה מלאה של הליקוי ולא בדרך של החמרה? או שאין טעם בזה והועדה הרפואית יכולה לקבוע עדיין גרימה מלאה גם אם המומחה קבע קשר סיבתי על דרך ההחמרה? 2) מה קורה בוועדות של ביטוח לאומי כאשר המומחה מכיר בליקוי על דרך ההחמרה ולא גרימה מלאה כשאין הסטוריה רפואית קודמת? יכולים להוריד חלק מאחוזי נכות על ניוון/תחלואה טבעית? 3) האם תוכלו לייעץ עו"ד העוסק בחקירת מומחים רפואיים בביה"ד? תודה רבה!

אלירן וקנין, עו"ד

שלום , השופט לא התיר שאלות הבהרה בשל העובדה כי למעשה תביעתך להכרה התקבלה ואתה תעמוד בפני ועדה רפואית. בועדה תטען שאין לך כל עבר רפואי ואם לא תצליח תוכל להגיש ערר. בהצלחה אלירן וקנין, עו"ד תביעות נזיקין, ביטוח, תאונות, אובדן כושר עבודה ורשלנות רפואית Eliran.va@gmail.com

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מחלות מקצוע