תשלום חוב בגין אגרת טלויזיה
מעללי אגף הגביה ברשות השידור. השבוע קיבלתי מכתב ובו דרישה לתשלום חוב בגין אגרת טלוויזיה. המכתב מפרט תשלום חוב לרשות השידור עבור 4 שנים (2011- 2014). החוב עומד על סך של 1939.87 ש"ח. בשנים 2011-2012 התגוררתי עם ילדיי ביחידת דיור שהינה חלק בלתי נפרד מבית השוכרים. השוכרים הפכו את קומת המרתף ליחידת דיור. בקומת המרתף היתה תשתית כבלים שעשו השוכרים מה שלא הצריך ממני התחברות עצמאית לשירותי הכבלים אלא לחבר טלויזיה ולראות. ברשות השידור החליטו שעל אף שהשוכרים ממילא משלמים אגרת טלויזיה גם אני אמורה לשלם. הייתכן? אותו סיפור חזר על עצמו בשינוי אדרת, כאשר בתום תקופת השכירות עברתי להתגורר בבית אבי ז"ל בשל מחלתו, וגם על תקופה זו חוייבתי למרות שתשלום האגרה התבצע על ידו. חשוב לי לציין כי בעקבות מחלתו של אבי לא ביצעתי שינוי בכתובת המגורים, בשל המצב והנסיבות הקשות זה לא נכלל במחשבתי ורק לאחר שנת האבל היתפנתי לעשות כך. מבחינתם עד לתאריך שינוי הכתובת אני עדין מתגוררת בכתובת הקודמת (ביחידת הדיור) כשלמעשה אני שנתיים בבית אבי. מה אני עושה? האם החוב מוצדק? והגבייה היא על פי החוק?
בשבועות הקרובים יחל מבצע גבייה של רשות השידור לגבי חייבים, שאושר בתקנות שנחתמו על-ידי שר התקשורת ושר האוצר. בהמשך יעבור הטיפול בחייבים לאגף הגבייה. המהלך ילווה בקמפיין תקשורתי שיבהיר לציבור שעדיין יש חובת תשלום. לא יהיו יותר הפתעות בדמות מכתב מעורך הדין". על-פי ההערכה, אם הרשות לא תצליח לגייס את הסכומים הדרושים לה במהרה, היא עשויה לעכב תשלומים קבועים לספקים, ובהם 60 מיליון השקלים שהיא חייבת לחברת בזק בעבור המשדרים או תשלומים לארגוני היוצרים ובהם אקו"ם.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים