הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק תגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד) (תיקון – ביטול התנאי להתרחשותה של חבלה במהלך ארבעה-עשר הימים הראשונים של החופשה), התשע"ב-2012, של ח"כ משה (מוץ) מטלון (ישראל ביתנו).
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום דיני צבא
מגבלת 14 הימים כתנאי לזכאות- תבוטל
ע"פ נוסח החוק כיום, חייל שנפצע במהלך חופשה יהיה זכאי לתגמולים רק אם נפצע במהלך תקופה של 14 הימים הראשונים של חופשתו. ע"פ הצעת החוק, ההוראה האמורה תתבטל, וחייל יהיה זכאי לתגמולים גם אם נפגע במהלך החופשה לאחר תקופה של 14 יום.
המגבלה בעייתית ולכן יש לבטלה
בדברי ההסבר להצעה, נכתב כי: "חוק תגמולים לחיילים ולבני משפחותיהם (חבלה שלא בעת מילוי תפקיד), התשמ"ח–1988 (להלן – החוק), קובע כי חייל שנחבל כתוצאה מחבלה שאירעה בעת ששהה בחופשה כדין, יהיה זכאי לתגמולים לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום), התשי"ט–1959, ובכפוף לתנאים הקבועים בו. עוד קובע החוק, כי חייל בחופשה יהיה זכאי לפיצויים כאמור, רק אם נפצע במהלך תקופה של ארבעה-עשר הימים הראשונים של חופשתו. מגבלה זו היא בעייתית בעיקר לאור העובדה כי חייל צה"ל אינו רשאי לבטח עצמו בביטוח פרטי בתקופת שירותו, ועל כן מוצע לבטלה".
22 ח"כים תמכו בהצעה, שעברה ללא מתנגדים. ההצעה תועבר לוועדת העבודה, הרווחה והבריאות, להכנתה לקריאה ראשונה.
משפטידיני נזיקין ופיצוייםפיצויים על נזקי גוףאושר בטרומית: זכאות לתגמולים לחיילים שנפגעו במהלך חופשתם
אושר בטרומית: זכאות לתגמולים לחיילים שנפגעו במהלך חופשתם
ע"פ הצעת החוק, חייל יהיה זכאי לתגמולים גם אם נפגע במהלך החופשה לאחר תקופה של 14 ימים
15.03.12
תאריך עדכון: 15.03.12
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

בין מאבק לריפוי – ראיון עם עו"ד שלי דורון
סכסוכי משפחה, על כל גווניהם, אינם חייבים להסתיים במאבקים ובכעס. עו"ד שלי דורון נעזרת בכישורי הגישור שלה, כמו גם בכישורי החמלה וההכלה, כדי לייצר הליך משפטי ידידותי בסכסוכי משפחה. "אני רואה את התפקיד שלי כ'מבוגר האחראי'", היא מסבירה
28.04.256 דק'

פסקי הדין המכוננים שעיצבו את פני ישראל: 77 שנות עצמאות בהיכלי המשפט
לכבוד יום העצמאות ה-77 למדינת ישראל, סקירה המסכמת את פסקי הדין המשמעותיים ביותר בתולדות המדינה
מאת:סתיו קורן - מערכת זאפ משפטי
22.04.257 דק'

פיטורים בגלל מילואים: 41% מחיילי המילואים איבדו את עבודתם במהלך המלחמה - מה אומר החוק?
מלחמת שבעה באוקטובר הביאה לגיוס מסיבי של מילואימניקים, שעזבו הכל כדי להיכנס מתחת לאלונקה. אך הנתונים מדאיגים: מעל 40% מחיילי המילואים איבדו את מקום עבודתם במהלך השירות. מה הן הזכויות שלהם והאם החוק מגן עליהם מפני פיטורים?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
01.04.2519 דק'