ביום 17.5.12 ניתן פסק דין בבית המשפט המחוזי מרכז, בו נדחתה תביעת חברת עיצוב בגדי ילדים כנגד חברת שיווק בגדי ילדים, בו נקבע כי על אף שהנתבעת חיקתה את דגם השמלה אותה עיצבה התובעת, התובעת אינה זכאית לפיצוי כלשהו. ((ת"א (מרכז) 4757-07-09 פייר גליו בע"מ נ' פטיטו בע"מ).
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום זכויות יוצרים וקניין רוחני
עובדות המקרה:
בין התובעת, חברה העוסקת בעיצוב, ייבוא, ייצוא ושיווק של בגדי ילדים, לבין הנתבעת, חברה העוסקת אף היא בעיצוב ושיווק של בגדי ילדים, נתגלע סכסוך אודות שמלה אותה שיווקה הנתבעת, אשר לטענת התובעת, היתה חיקוי של שמלה אשר היא עיצבה ושיווקה.
התובעת, אשר נפגשה עם הנתבעת בטרם הפנייה לבית המשפט, ביקשה מהנתבעת לחדול משיווק וייצור השמלה, ומשלא הצליחו הצדדים לסיים את העניין בדרך מוסכמת, פנתה התובעת לבית המשפט בבקשה שיתן צו מניעה קבוע שיימנע מהנתבעים להמשיך ולשווק את השמלה וכן פיצויים על סך 480,000 שקלים. לאחר כחודש, הגישה התובעת תביעה נוספת, על סך 1,000,000 שקלים בגין הנזקים הנוספים, שלטענתה, נגרמו לה עקב המשך שיווק השמלה על ידי הנתבעת. שתי התביעות אוחדו.
התובעת- הזכויות הקנייניות הופרו
התובעת טענה כי הנתבעים הפרו את זכויותיה הקנייניות בכך שחיקו את השמלה, שהיא פרי עיצובה ופיתוחה, ובכך חסכה הנתבעת עלויות מחקר, פיתוח ועיצוב.
התובעת טענה בנוסף, כי הנתבעים התחייבו להפסיק להפיץ את השמלה, ולא עמדו בהתחייבותם. בתביעה, התבססה התובעת על מספר עילות, וביניהם: גניבת עין, עשיית עושר ולא במשפט, רשלנות, גזל, הפרת חובה חקוקה, חוסר תו"ל במו"מ והתערבות לא הוגנת.
הנתבעת טענה מנגד, כי התובעת היא זו אשר חיקתה את השמלה של הנתבעת, וכי השמלה שווקה בישראל ובעולם לפני שהחלה התובעת לשווק את השמלה.
כמו כן, טענה הנתבעת, כי היא לא הסכימה להפסיק לשווק את השמלה, וכי אין לתובעת מוניטין בדגם השמלה או מוניטין כבית אופנה.
בית המשפט: לא הוכחה עוולת גניבת עין
בית המשפט דחה את טענות התובעת אודות גניבת עין, בקובעו כי על אף שהוכח שהנתבעת חיקתה את השמלה אותה עיצבה התובעת, הרי שלא הוכח יסוד המוניטין הנדרש בעוולת גניבת העין. בית המשפט קבע בהקשר זה, כי התובעת לא הוכיחה קיומו של מוניטין לדגם השמלה, מלבד עצם קיום החיקוי על ידי הנתבעת. בית המשפט קבע בנוסף, כי אף לא הוכח יסוד החשש להטעייה, שכן השמלות ששיווקה הנתבעת סומנו בתווית עם שמה של הנתבעת.
לעניין טענת התובעת אודות עשיית עושר ולא במשפט, קבע בית המשפט כי על התובעת היה להוכיח כי הרעיון הינו חדשני או יצירתי במיוחד, דבר אשר לא הוכח, וכי התובעת לא הביא ראיות אודות גובה ההתעשרות של הנתבעת.
לאור כל האמור, דחה בית המשפט את התביעה.
בפסק הדין לא צוינו שמות באי כוח הצדדים.
חיקו שמלה שעיצבת? לא בטוח שתקבל פיצוי
בית המשפט: לא הוכח קיום מוניטין לדגם של השמלה וגם לא חשש להטעייה

- כן0
- לא0
מידע משפטי נוסף שעשוי לעניין אותך
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

שבר בלי נפילה, כאב בלי מכה: מה מסתתר מאחורי המונח מיקרוטראומה?
לא תמיד צריך תאונה דרמטית כדי להיפגע בעבודה. לפעמים זה פשוט קורה לאט, בשקט, יום אחרי יום. כאב מצטבר, עייפות, תחושות מוזרות ביד או בגב - כל אלה יכולים להיות תוצאה של מיקרוטראומה. מה חשוב לדעת ומתי ואיך לפעול כדי למצות את הזכויות מול ביטוח לאומי?
06.07.254 דק'

מלחמה מבחוץ ומלחמה מבית: הכלים המשפטיים במאבק נגד ניכור הורי
על רקע המלחמה בישראל גוברת התופעה של ניתוק ילדים מהוריהם. עו"ד סימה כהן מפרטת את דרכי הפעולה המשפטיות נגד ניכור הורי, החל מתביעות נזיקיות, צווי אכיפה ועד לאובדן המשמורת
02.07.255 דק'

יוצאים לחופש: מה הן זכויות בני הנוער בעבודה?
עם פתיחת החופש הגדול, אלפי בני נוער ייצאו לעבוד בפעם הראשונה. עו"ד הדר פלד-טל, המתמחה בדיני עבודה, מסבירה מה חשוב לדעת לפני שהילדים שלכם יוצאים לעבודה
29.06.257 דק'