בימ"ש השלום בקרית-שמונה דן בתביעה שהגיש נהג אגד בסך של 5,800 שקלים נגד משטרת ישראל ושוטר שעיכב אותו במהלך נסיעה בטענה כי בצע עבירת תנועה.
ב- 4 באפריל 2004 נהג התובע, שהוא נהג בחברת אגד, בקו מספר 500 מקרית-שמונה לכיוון חיפה. במהלך הנסיעה באוטובוס עוכב התובע ע"י שוטר ממשטרת ישראל, לאחר שהשוטר קבע שהתובע ביצע במהלך הנסיעה באוטובוס עבירת תנועה המחייבת תשלום קנס כספי לטובת אוצר המדינה.
התובע לא השלים עם קביעת השוטר, והגיש לביהמ"ש לתעבורה בעכו בקשה להישפט. התובע זומן לדיונים, ובסופו של יום ביהמ"ש לתעבורה זיכה אותו מחמת הספק.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום נזיקין ותאונות
לקבלת ייעוץ משפטי פנו אל עורכי דין נזיקין
תביעה אזרחית בשל ההוצאות שנגרמו לנהג
התובע לא השלים עם זיכויו החלקי, והגיש ערעור לביהמ"ש המחוזי. ביהמ"ש המחוזי הבהיר לתובע, כי ע"פ החוק אין כל אפשרות לאפשר בידיו לערער על נימוקי הזיכוי , אך במהלך הדיון נציגת הפרקליטות הסכימה לכך שהתובע יוכל להגיש תביעה אזרחית בשל ההוצאות שנגרמו לו כתוצאה מההליך המשפטי.
בתביעה זו, שהוגשה לבימ"ש השלום בקרית שמונה, התובע ביקש כי ביהמ"ש יורה לשוטר ולמשטרה לפצות אותו ב-5,800 שקלים, ע"פ הפירוט הבא: הפסד חלקי של ארבעה ימי עבודה בסך של 1600 שקלים , הוצאות נסיעה לבית-המשפט בעכו בסך של 400 שקלים , תשלום שכר עדי ההגנה אותם זימן למתן עדות בסך של 600 שקלים וכן עגמת נפש בסך של 3000 שקלים.
משטרת קרית-שמונה ביקשה מצידה לדחות את התביעה, וטענה כי לכל היותר על בית-המשפט לקבוע כי התנהלותו של השוטר מלמדת על כך שהוא פעל ברשלנות ולא בזדון. עוד טענה המשטרה, כי קבלת התביעה נגד השוטר עלולה להשליך באופן קשה על מעמדם של השוטרים האמונים על אכיפת שלטון החוק ולהרתיע אותם מלבצע את עבודתם כיאות .
השופט מרדכי נדל פסק על דרך הפשרה, והחליט לחייב את המשטרה בלבד (ולא את השוטר באופן אישי) לשלם לתובע בתוך 30 יום סכום של 1000 שקלים. כן חויבה המשטרה לשלם לתובע הוצאות משפט ואגרות בסך של 500 שקלים. בסך הכל, תשלם המשטרה לנהג 1,500 שקלים.
רוצים לקרוא את פסק הדין? תקדין - פסק דין
(ת"א 12898-06-09 מדר נ' חתן ואח')
משטרת קרית-שמונה תפצה נהג אגד ב-1,500 שקלים
ביהמ"ש חייב את המשטרה לפצות נהג אגד בשל כך שנחשד לשווא בביצוע עבירת תנועה במהלך הנסיעה באוטובוס.

- כן0
- לא0
מידע משפטי נוסף שעשוי לעניין אותך
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

אל תחתמו ברגע האחרון: 7 מלכודות משפטיות בעבודה שרובנו נופלים בהן
ממסמכי הוויתור המסתתרים ביום הפיטורים ועד לפנסיה שמנוכה בתלוש אך לא מגיעה לקרן: עו"ד יוסף חיים כהן, המתמחה בדיני עבודה, עושה סדר ברגעי ההכרעה של העובד הישראלי – ומסביר למה המשפט "זה רק עניין טכני" הוא תמרור האזהרה הכי גדול במשרד.

10 שאלות שכדאי לשאול עורך דין לפני שמפקידים בידיו את התיק
בחירת עורך דין היא החלטה משמעותית, במיוחד כאשר מדובר בתיק שעשוי להשפיע על הזכויות שלכם, על המצב הכלכלי שלכם ולעיתים גם על החיים האישיים או העסקיים שלכם. מעבר לידע המשפטי ולניסיון המקצועי, חשוב להבין מי האדם שעומד מולכם, כיצד הוא רואה את המקרה שלכם ואיך הוא מתכוון ללוות אתכם לאורך הדרך.

הטלפון הוא העד: כך משנות הראיות הדיגיטליות את חקירות עבירות המין
התכתבויות, נתוני מיקום, הודעות שנמחקו וצילומי מסך הפכו לחלק מרכזי בחקירה, אך עו"ד שרון נהרי, מומחה למשפט פלילי ולעבירות מין, מזהיר מפני מסקנות מהירות: המכשיר מספק מידע, אך אינו מספר לבדו את כל הסיפור. לדבריו, רק בחינה של רצף הראיות, ההקשר והנסיבות יכולה לספק תמונה מלאה יותר של האירוע.