בימ"ש השלום בקרית-שמונה דן בתביעה שהגיש נהג אגד בסך של 5,800 שקלים נגד משטרת ישראל ושוטר שעיכב אותו במהלך נסיעה בטענה כי בצע עבירת תנועה.
ב- 4 באפריל 2004 נהג התובע, שהוא נהג בחברת אגד, בקו מספר 500 מקרית-שמונה לכיוון חיפה. במהלך הנסיעה באוטובוס עוכב התובע ע"י שוטר ממשטרת ישראל, לאחר שהשוטר קבע שהתובע ביצע במהלך הנסיעה באוטובוס עבירת תנועה המחייבת תשלום קנס כספי לטובת אוצר המדינה.
התובע לא השלים עם קביעת השוטר, והגיש לביהמ"ש לתעבורה בעכו בקשה להישפט. התובע זומן לדיונים, ובסופו של יום ביהמ"ש לתעבורה זיכה אותו מחמת הספק.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום נזיקין ותאונות
לקבלת ייעוץ משפטי פנו אל עורכי דין נזיקין
תביעה אזרחית בשל ההוצאות שנגרמו לנהג
התובע לא השלים עם זיכויו החלקי, והגיש ערעור לביהמ"ש המחוזי. ביהמ"ש המחוזי הבהיר לתובע, כי ע"פ החוק אין כל אפשרות לאפשר בידיו לערער על נימוקי הזיכוי , אך במהלך הדיון נציגת הפרקליטות הסכימה לכך שהתובע יוכל להגיש תביעה אזרחית בשל ההוצאות שנגרמו לו כתוצאה מההליך המשפטי.
בתביעה זו, שהוגשה לבימ"ש השלום בקרית שמונה, התובע ביקש כי ביהמ"ש יורה לשוטר ולמשטרה לפצות אותו ב-5,800 שקלים, ע"פ הפירוט הבא: הפסד חלקי של ארבעה ימי עבודה בסך של 1600 שקלים , הוצאות נסיעה לבית-המשפט בעכו בסך של 400 שקלים , תשלום שכר עדי ההגנה אותם זימן למתן עדות בסך של 600 שקלים וכן עגמת נפש בסך של 3000 שקלים.
משטרת קרית-שמונה ביקשה מצידה לדחות את התביעה, וטענה כי לכל היותר על בית-המשפט לקבוע כי התנהלותו של השוטר מלמדת על כך שהוא פעל ברשלנות ולא בזדון. עוד טענה המשטרה, כי קבלת התביעה נגד השוטר עלולה להשליך באופן קשה על מעמדם של השוטרים האמונים על אכיפת שלטון החוק ולהרתיע אותם מלבצע את עבודתם כיאות .
השופט מרדכי נדל פסק על דרך הפשרה, והחליט לחייב את המשטרה בלבד (ולא את השוטר באופן אישי) לשלם לתובע בתוך 30 יום סכום של 1000 שקלים. כן חויבה המשטרה לשלם לתובע הוצאות משפט ואגרות בסך של 500 שקלים. בסך הכל, תשלם המשטרה לנהג 1,500 שקלים.
רוצים לקרוא את פסק הדין? תקדין - פסק דין
(ת"א 12898-06-09 מדר נ' חתן ואח')
משטרת קרית-שמונה תפצה נהג אגד ב-1,500 שקלים
ביהמ"ש חייב את המשטרה לפצות נהג אגד בשל כך שנחשד לשווא בביצוע עבירת תנועה במהלך הנסיעה באוטובוס.
מאת: מערכת משפטי
22.03.11
תאריך עדכון: 22.03.11
2 דק'

- כן0
- לא0
מידע משפטי נוסף שעשוי לעניין אותך
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

המייל, הפייסבוק והעסק באינסטגרם – למי הם יעברו כשכבר לא נהיה כאן?
מה יקרה לחשבונות הפייסבוק, האימייל והענן אחרי שנלך לעולמנו? האם היורשים שלנו יוכלו לגשת לתמונות, למסמכים ולעסק שבנינו באינטרנט או שהכל ייעלם עם הסיסמה? בישראל אין עדיין חוק שמסדיר את הנושא והתוצאה עלולה להיות אובדן נכסים יקרי ערך
30.06.254 דק'

להימנע ממאכערים: המדריך המלא לבחירת עורך דין לאזרחות גרמנית
"האינטרנט מוצף במי שמכנים עצמם 'מומחים', אך מעטים באמת מבינים את החוק הגרמני", מזהיר ד"ר יובל חן, מומחה מוביל בהוצאת אזרחות גרמנית ואוסטרית
25.06.257 דק'

"תשאירו את הכלב בבית": למה המשפט הזה הופך אותנו לחברה פחות אנושית?
בזמן שהטילים נורו מאיראן, הוויכוחים במקלטים חשפו את האופי האמיתי שלנו כחברה. עו"ד לילך בסט, החברה בוועדה לזכויות בעלי חיים בלשכת עורכי הדין, מסבירה מדוע הזכות להגן על בעלי חיים היא בעצם מבחן לערכים שלנו. טור דעה
25.06.256 דק'