לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה

הודעה מוקדמת

שלום, עבדתי אצל חברה כשבועיים. לאחר השבועיים החלטתי לעזוב, כי החלטתי שזו לא המשרה המתאימה לי. עזבתי ללא הודעה מוקדמת, מאחר ועבדתי רק כשבועיים. המעסיק מסרב לשלם לי, ורוצה לתבוע אותי בגין אי מתן הודעה מוקדמת של שבועיים. אני חתום בחוזה העסקה על מתן הודעה מוקדמת של שבועיים בשנה הראשונה. האם יש לו עילה לתביעה? האם אני יכול לתבוע את השכר שלי?

עו"ד גל גורודיסקי

עובד במשכורת זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, ועליו ליתן הודעה מוקדמת להתפטרות בהתאם למפורט להלן: במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - של יום אחד בשל כל חודש עבודה;במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו עד תום שנת עבודתו הראשונה - של 6 ימים, בתוספת של יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה. לאחר שנת עבודתו הראשונה - של חודש ימים. עובד שעתי בעל ותק של עד שנה זכאי/מחויב ליום הודעה מוקדמת בגין כל חודש עבודה. במקרה בו עובד אינו נותן הודעה מוקדמת מספקת המעסיק יהיה רשאי לקזז משכרו את החלק היחסי. חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א – 2001 קובע את מספר ימי ההודעה המוקדמת שיש ליתן בפיטורים ובהתפטרות. בית הדין לעבודה קבע במס' פסיקות כי לא ניתן להתנות על תקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בחוק. הגבלת תקופת ההודעה המוקדמת לתקופה המרבית הנקובה בחוק הינה סבירה ומידתית. על כן, כאשר נקבע בחוזה עבודה בין צדדים תקופת הודעה מוקדמת החורגת מהקבוע בחוק, דינה להתבטל, ככל שהיא חורגת מהאמור בחוק. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני בנושא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה