לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאיה

טכנאית רנטגן בהריון

שלום רב, אני טכנאית רנטגן במכון פרטי ונמצאת בשבוע 9 להריון. הלכתי לרופא תעסוקתי שנתן לי מכתב (ציטוט): "אין לחשוף אותה במסגרת עבודתה לקרינה בשיעור העולה על 1 רם במשך כל הריונה. השיעור החודשי הממוצע של חשיפת אישה בהריון לא יעלה על 0.15 רם. על כן יש למנוע ממנה ככל האפשר ובהתאם לתקנות, את עבודתה בחשיפה לקרינה מייננת כל תקופת ההיריון" שלחתי למעסיקה את המכתב שבוע שעבר והיא טוענת שאני לא נחשפת לכאלה כמויות קרינה, שאם אני רוצה שאני אתפטר. היא לא עונה לטלפונים והיום שלחה לי הודעה "מה רציתי" והתכתבנו בהודעות בהן היא שוב חזרה שהתפטר, שאני יודעת שאין לה חלופה אחרת לעבודה והאם תכננתי את כל זה. 1. מה עליי לעשות כדי להימנע מגרירת הנושא וכדי שהמעסיקה תפעל לפי החוק בו היא נדרשת למצוא לי חלופה או לפטר +פיצויים? 2.כמה זמן מותר לה לגרור את הנושא? 3.אם אני מתפטרת , האם זה יכול להיחשב כפיטורין בגלל שאני מתפטרת עקב הריון וכדי לא להיחשף לקרינה? בתודה מראש, מאיה

עו"ד גל גורודיסקי

ראשית, מעסיק אינו רשאי לפטר עובדת בהיריון העובדת מעל 6 חודשים ללא היתר בכתב ממשרד התמ"ת. על אישור של משרד התמ"ת לפטר עובדת בהיריון ניתן להגיש ערר לבית הדין האזורי לעבודה. יחד עם זאת מעסיק המפטר עובדת בותק קטן מ 6 חודשים אולם סיבת הפיטורים היא ההריון, יש לעובדת עילת תביעה נגד המעסיק בטענה כי מדובר באפליה והפיצוי במקרה כזה הוא 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.בנסיבות המתוארות יש לכאורה הפרת הדין מצד המעסיק. מומלץ לפנות לייעודץ משפטי פרטני בנושא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה