חישוב דמי מחלה
האם שעות נוספות גלובלי נכלל כרכיב לעניין חישוב דמי מחלה? האם תוכל להפנות אותי לסעיף בחוק שמתיר/לא מתיר לכלול בחישוב את רכיב השכר הזה?
על פי סעיף 2 לחוק דמי מחלה, התשל"ו – 1976 עובד זכאי לקבל מחצית מדמי המחלה רק בעד הימים השני והשלישי להיעדרו ותשלום מלא החל מהיום הרביעי. דמי המחלה יהיו בגובה שכר העבודה שהיה העובד זכאי לקבל אילו המשיך בעבודתו. בהיעדר הסדר מיטיב אחר לעובד, אין חובת תשלום למעסיק עבור יום המחלה הראשון. כעקרון, תקופת מחלה בה משולמים דמי מחלה מהמעסיק נחשבת לחישוב זכויות התלויות בותק (חופשה, הבראה, פיצויי פיטורים, פנסיה) אולם חופשת מחלה המשולמת על ידי גוף אחר מהמעסיק (כגון קצבת נכות מחברת ביטוח או קרן פנסיה או מהמוסד לביטוח לאומי) אינה נחשבת לצורך חישוב זכויות כאמור. תקופת המחלה של עובד במשכורת חודשית כוללת ימי מנוחה שבועית וחגים. תקופת המחלה של עובד שעתי (ששכרו משתלם על בסיס יום/שעה) לא כוללת ימי מנוחה שבועית וחגים.
צריך לחשב כמה שווה יום עבודה של העובד. אלו רכיבי שכר נלקחים בחישוב מעבר לשכר הבסיס? האם גם רכיב של שעות נוספות גלובלי נכלל בחישוב? אם כן - לפי איזה סעיף?
שיעור דמי מחלה ליום עבודה הינו בגובה שכר העבודה הרגיל שהיה זכאי לו העובד אילו המשיך לעבוד. רכיבי השכר שיובאו בחשבון הם: ◦ שכר יסוד, תוספת ותק, תוספת יוקר או פיצוי בעד התייקרות, תוספת משפחה, תוספת מחלקתית או מקצועית. לעובדים שעתיים אין הגדרה מדויקת לגבי גובה דמי המחלה בחוק. פרשנות מקובלת היא בהתאם לשכר ממוצע ליום עבודה בשלושת החודשים שקדמו למחלה (שכר יום ממוצע שווה לשכר 3 החודשים האחרונים חלקי מס' ימי עבודה בחודשים אילו).