פיצויים וחזרה לעבודה
שלום, אני אחות , עובדת כ-3 שנים באחד מבתי החולים בירושלים. בחצי שנה האחרונה עברתי מירושלים לבאר שבע עקב עבודתו של בעלי (סטאז' ברפואה). הייתי אמורה להתפטר אך אני נמצאת כרגע בחודש שביעי להריוני. בחרתי להמשיך לנסוע למקום עבודתי בירושלים על אף המרחק והקושי על מנת שזכויותיי אחרי הלידה לא יפגעו. אני מתעתדת לצאת לחופשת לידה החל משבוע 34 , עקב כל הנסיבות שהזכרתי. בתום החופשת לידה שלי (שבפועל תסתיים כ 7 שבועות אחרי הלידה, עקב יציאתי המוקדמת) אני מתכוונת להתפטר מעבודתי ולממש את זכותי לקבל פיצויים(עקב מעבר דירה..). שאלתי- אם ארצה לחזור לאותו מקום עבודה בתום תקופה של מס' חודשים, תהיה לי בעיה? האם אצטרך להחזיר את הפיצויים? אני שואלת מאחר ואינני יודעת איכן בעלי ירצה להתמחות. יתכן ונחזור לאיזור ירושלים ואז ארצה לחזור למקום עבודתי. תודה מראש
בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני. ככלל, סעיף 7(א) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, קובע כי עובדת שהתפטרה, תוך 9 חודשים מיום שילדה, על מנת לטפל בילדה, יראו את התפטרותה, לענין חוק זה, כפיטורים. לפיכך, לשם בחינת זכאות העובדת לפיצויים, יש לבחון, בעת ההתפטרות עצמה, האם מדובר בהתפטרות לשם טיפול בילד. לעניין החזרה לעבודה, הרי שהפסקה תוך ניתוק יחסי עובד ומעביד שאינה עולה על שישה חודשים, לא תפגע ברציפות בעבודה לעניין פיצויי פיטורים. יחד עם זאת, לעניין חופש השנתית ודמי הבראה לא קיימת הוראה דומה ולפיכך נראה כי תקופת נתק קצרה מ-6 חוד' תביא לצבירה חדשה.