לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דניאל

הרעת תנאים כן או לא?

לפני כשלוש וחצי שנים התחלתי לעבוד בעבודה מסוימת ללא חוזה. לפני מספר חודשים עברתי לתפקיד אחר באותה החברה. בטרם הועברתי לתפקידי החדש לא ממש הוסבר לי מהם התנאים החדשים שלי. כיום ולאחר מספר חודשים במשרתי החדשה, בעל החברה מבקש שאני יחתום על חוזה דרקוני וזאת לאחר שהתלוננתי שהמשכורת שלי קוזזה ב800 ש"ח בנטו. רוב מה שכתוב בחוזה הנ"ל לא הובא לידיעתי בטרם התחלתי את בתפקידי החדש.ני יצוין כי אומנם קבלתי רכב מהעבודה, אך הורידו לי מהמשכורת 800 ש"ח בנטו (סוכן מכירות שטח). האם אני חייב לחתום על החוזה?? או שאני יכול לסרב לחתום ואז זו עילה לפיטורים (מצד המעביד) ללא תשלום פיצויים? או שאני יכול להתפטר בעילה של הרעת תנאים? (יצוין שמבחינתי זה בסדר שאני יפוטר בכפוף לתשלום פיצויים) אני מעוניין להדגיש, כי קבלתי רכב מהעבודה ולכאורה המשכורת שלי בברוטו גדלה אך בנטו ירדה ב800 ש"ח. האם זה נקרא הרעת תנאים? ואם כן, האם אני חייב לתת למעביד אזהרה או שאני יכול במידית להגיש לו מכתב התפטרות בתוספת דרישה לתשלום הפיצויים בשל ההרעה?

עו"ד גל גורודיסקי

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעסיק לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה