לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דוד מורג

פיצויי פיטורין

שלום רב אני מועסק בחנות כ4 שנים בשנה וחצי האחרונות בעל הבית התחיל לחפש קונה למקום העסק כדי להביא לסגירתו ואף אמר לי זאת בהמון הזדמנויות ואכן התחילו לבוא המון אנשים ומתווכים כדי לרכוש את העסק בתוך זאת אמר לי בעל הבית כי אם יימצא רוכש לעסק אקבל בסוף העבודה את כל מה שמגיע לי פיצויים וכו' לאחר תקופה אף העסק נכנס ל"דיאטה" של הזמנות כדי להוריד מלאי. בינתיים קיבלתי הצעת עבודה ממקום אחר בתחום שלי ועקב זה שלא רציתי להישאר בלי פרנסה ורוב הסיכויים שמישהו אחר מהענף שלי היה נכנס במקומי הסכמתי בלב כבד לעבור לעבודה האחרת ביודעין שבעל הבית שלי לא יישלם לי פיצויים כי הוא לא חייב עקב זה שאני זה שעזב ואכן לאחר כחודשיים אף מצא קונה וסגר את העסק. שאלתי האם יש דרך שבית המשפט יכיר במצבי ויחייב אותו לשלם לי פיצויים שכל סיבת עזיבתי היא דאגה לעתיד עקב הכוונה לסגירת העסק וההזדמנות שנקרתה בפניי ויחייב אותו לשלם לי פיצויים כאילו פוטרתי? הייתי שמח לקבל תשובה שאם כן אזדרז להגיש בקשה ותביעה לבית הדין לעבודה מהר ככל האפשר כדי שלא יעבור זמן רב. בברכה מרובה דוד.

עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני. ככלל, עובד מתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים, למעט קבלת צבירת הפיצויים מההסדר הפנסיוני שלו בהתאם להפקדות המעסיק לפיצויים בשיעורים הקבועים לפי צו ההרחבה בדבר פנסיה חובה בכלל המשק. מדובר בדרך כלל בסכומים נמוכים מחבות הפיצויים של המעסיק. יחד עם זאת, אם כספי הפיצויים מופקדים בקרן פנסיה או ביטוח מנהלים לקצבה בשיעורים גבוהים יותר מהקבועים בצו ההרחבה הכללי (למשל כאשר יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה הקובע תנאים פנסיונים משופרים), ניתן לטעון שבמקרה של התפטרות המעסיק אינו רשאי להחזירם אליו, דהיינו, הם מגיעים לעובד לפי סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים. במקרה של צבירה משמעותית בסעיף הפיצויים לא כדאי לעובד לוותר על כספי הצבירה וראוי להעמיד שאלה זאת למבחנו של בית הדין לעבודה. לכן מומלץ בנסיבות אלה לפנות לייעוץ משפטי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה