פיטורים סמוך לשנה
שלום, פיטרו אותי במהלך שהותי בחו"ל בחופשה. הפיטורים אריו בשל מחלוקת בנוגי לחופשה , אך החופשה אושרה. כעת המעביד טוען כי החופשה לא אושרה וכי ישלם לי פדיון ימי חופשה והודעה מוקדמת. 1. ברצוני לדעת האם יש פסיקה או חוק הנוגע לפיטורי עובד במהלך חופשתו. (קיבלתי מייל לחו"ל). האם זה חוקי? חשובלציין כי בוע שימוע כחוק לפני טיסתי במהלכו אף ביקשתי שלא לבשר לי על החלטת היברה במהלך שהותי בחול. 2. התחלתי לעבוד בחברה ב13.8.14 ומכתב הפיטורים התקבל ב23.7.15. מאחר ואני עובדת כמעט כשנה האם אני זכאית להבראה או פיצויים?. ראוי לציין כי על םי תרכי הנהלת חשבונות משכורתי הראשונה שולמה בתלוש ספטמבר, אך החברה אישרה את תחילת העסקתי ב13.8.14 כעובדת שעתית (14 שעות בשבוע, יומיים בשבוע)
מה קשה להבין זו שיטה ידועה. אלא שגם עם שימוע לא היה עוזר. מעביד שלא רוצה לשלם פיצויים בגלל שנה יעשה כל דבר כולל לטעון שהחופשה לא אושרה. תמיד הכל בכתב. רוצה חופשה שלחי מייל עם תאריכים קבלי אישור מה שלא בכתב לא קיים. בהיסטורית העסקה יש סיפורים מסמרי שיער כולל מעביד שמתייעץ עם מנהלי מחלקות את מי לפטר בחברה ואחרי חודש מפטר גם אותם עצמם. מעביד שנמנע לתת הסכמי שכר מסודרים נאלץ להביא נהל משאבי אנוש וגם אותו מפטר לפני תום השנה! אין סוף טריקים.
בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. ככלל, במקרה של פיטורים בסמוך לתום שנת עבודה, קיימת חזקה כי הפיטורים נעשו במטרה להתחמק מחובת תשלום פיצויי הפיטורים. נטל ההוכחה לסתור את החזקה הוא על המעסיק, אשר עליו להוכיח, באמצעות ראיות מהימנות, כי מניעים אחרים הביאו אותו לפטר את העובד.