לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נעמה

חודש הודעה מוקדמת על פיטורין

שלום,היום פוטרתי ממקום עבודתי לאחר שנתיים.לא היה לי שימוע(לא ידעתי שקיים דבר כזה).הבוס שלי נכנס למשרדי ואמר שהוא רוצה לדבר איתי ,אמר שאני עובדת נאמנה ועובדת טובה אבל "זה לא הולך ביננו".אמר לי שלפי החוק הוא צריך לתת לי חודש הודעה מוקדמת וישמח אם אני יעשה חפיפה והוא יבין אם אני לא אסכים.אמרתי לו שאני יעדכן אותו.שאלתי היא:האם אני חייבת ללכת בתקופת החפיפה למקום עבודה בו אני לא רצויה ?אני לא מעוניינת ללכת ,זה לא נעים.האם אני יכולה להיות בבית ולקבל בעבור זה שכר לתקופה של חודש?האם מכתב הפיטורין(שעדיין לא קיבלתי)צריך להיות עד ה5.2.16?גם אם החלטתי שאני לא רוצה לעשות חפיפה?אשמח לתשובתכם

עו"ד גל גורודיסקי

ראשית, עפ"י חוק הודעה מוקדמת מעסיק המעוניין לפטר עובד עליו לתת לעובד הודעה מוקדמת בכתב, כזו שתציין את כניסת הפיטורים לתוקף. אם העובד מועסק בתקופת ההודעה המוקדמת על המעסיק לשלם לו את כל התנאים הנלווים שהיו לו בתקופת עבודתו, לרבות פנסיה חופשה הבראה וכדומה. לעומת זאת אם המעסיק משלם חלף הודעה מוקדמת (העובד מקבל תשלום אך לא מועסק בפועל) העובד אינו זכאי לתנאים הנלווים.מעסיק שלא נתן התראה מוקדמת לעובד לגבי פיטוריו, ישלם לעובד פיצוי השווה לשכר הרגיל שהיה צריך לשלם לו בתקופת ההודעה המוקדמת. במקרה של אי קיום חובת ההודעה המוקדמת ע"י העובד, רשאי המעביד לנכות מכל סכום שמגיע לעובד סכום השווה לשכר הרגיל שהיה מקבל עבור תקופת ההודעה המוקדמת שלא עבד בה. לעניין השימוע- חובתו של מעסיק המעוניין לפטר עובד לזמן אותו לשימוע, הן במגזר הפרטי והן בציבורי. בהזמנה לשימוע על המעסיק להודיע לעובד על הכוונה לפטרו והסיבות לכך. לכל עובד זכות להיות מיוצג בשימוע ע"י עו"ד. במהלך השימוע על המעסיק לשמוע בתום לב ובנפש חפצה את טענותיו של העובד ולערוך רישום של השימוע, ולא רק כדי לצאת ידי חובה, לאחר שההחלטה כבר התקבלה. מעסיק שלא נוהג בהתאם לאמור, נוהג שלא כדין והפיטורים עשויים להחשב כפיטורים שלא כדין המזכים את העובד בפיצוי ובמקרים קיצוניים אף בהחזרה לעבודה. ולעניין זה מס' דגשים: • הדרישות החלות על מעסיק בנוגע לשימוע: • על המעסיק לתת לעובד נימוקים מלאים לבחינת האפשרות להפסקת העסקתו זמן סביר לפני השימוע. • על המעסיק לאפשר לעובד לעיין במסמכים ומידע עליהם הוא מסתמך. • יש להצביע על אירועים מסוימים וספציפיים בהם היה מעורב העובד ועל פיהם המעסיק הגיע למסקנה כי העובד הפר משמעת, ואין די בטענות כלליות. • לעובד יש זכות להיות מיוצג על ידי עורך דין בשימוע. • אם יש במקום עבודה ועד עובדים, נציג הוועד רשאי להשתתף בשימוע, אם העובד מעוניין בכך. • הליך השימוע הוא מתן הזדמנות לעובד להשמיע טענותיו בטרם פיטוריו, ואם העובד אינו מנצל הזדמנות זו, לא תישמע טענתו על אי מתן זכות שימוע. • מעסיק המעוניין להקטין היקף משרה של עובד מחוייב לעשות לו שימוע .מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני בנושא

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה