סיום עבודה באבטחה ללא הודעה מראש (שיבוץ מחדש כנראה)
שלום, נקלעתי לסכסוך עם המנהל (קצין מתקן) במקום העבודה שלי כמאבטח במשרד ממשלתי. הנני מועסק על ידי חברה חיצונית, ולא על ידי המשרד. המנהל שלח לי הודעה שהוא מזמן אותי ל"שימוע" לכשאגיע למשמרת הבאה שלי. שאלתי אותו מה הנושא, והוא ענה שאדע בשימוע עצמו, וסירב לפרט את הנסיבות. ב"שימוע" נכח המנהל ובנוסף רכז אבטחה (גורם ניהולי נוסף בפרויקט האבטחה המשרדי). הרכז הקריא ממסמך מספר אירועים שהתרחשו לאחרונה, ולאחר מכן נתן לי זמן להגיב לדברים. תגובותיי נרשמו על המסמך וקיבלתי עותק שלו לאחר מכן. אציין שכשעיינתי במסמך לאחר מכן, שמתי לב שמופיע סעיף נוסך ובו האשמה חמורה שאני לכאורה נוהג להתעמר במנהלים שלי, סעיף זה לא הוקרא בפני, ולא ניתנה לי הזדמנות להגיב על כך. לא ניתנה לי בשום שלב אינדיקציה שהלך הרוח הוא לקראת סיום עבודתי: לא נאמר כך בהודעה שניתנה לי מראש - המהנל רק ציין שיתקיים שימוע (לא לסיום העסקה), ובהודעה אחרת קרא לזה שיחת בירור. לקראת סוף השימוע ניסיתי להבין מה הייתה המטרה, ומה משמעות הדברים, ותשובתו של הרכז הייתה שהטיפול בנושאים שהועלו עובר לחברת האבטחה (המעסיק החיצוני), ושהחברה כבר תיצור איתי קשר. לא נאמר לי שלא אשובץ יותר למשמרות. מספר שעות לאחר מכן, האחמ"ש שאחראי על סידורי העבודה אמר לי שהוא קיבל הוראה לא לשבץ אותי בסידור העבודה של השבוע הבא. המנהל התעלם ממני לאחר מכן ולא ענה להודעותיי כדי לברר את העניין. אני טרם יודע מה המשך הדברים, חוץ מכך שלא אשובץ למשמרות החל מהשבוע הבא, ולכן אני משער שהכוונה היא שאעבור לטיפול של החברה - לשיבוץ מחדש או לשימוע לפני פיטורים. רציתי לדעת האם הליך ה"שימוע" הלא רשמי והפסקת עבודתי לאלתר ללא שום הודעה רשמית אפילו, לפני מה שסביר להניח שהוא שיבוצי מחדש בחברת האבטחה (או פיטורים כאמור), הוא תקין וסביר? מה עלי לעשות בהמשך? אציין עניין נוסף שקשור גם כן, כחמישה ימים לפני השימוע, במהלך משמרת ביצעתי סריקה אבטחתית בסביבת המתקן עם מכשיר סמארטפון המסופק על יד החברה המשמש לצילום ברקודים המאמתים את ביצוע הסריקה, ונשמט המכשיר מידי וזכוכית המסך נשברה. קולגות שלי אמרו לי שהמנהל דיבר איתם לגבי כך שהמכשיר נשבר, ושהוא חושב שעשיתי זאת בכוונה, עקב כך שהבעתי את התנגדותי בהתחלה לשימוש במכשיר בטענה של הפרת פרטיות (המכשיר מצלם את פני המאבטח במהלך הסריקה). הוא גם ציין בפניהם ש"בלתי אפשרי" לשבור את המכשיר בטעות ובתום לב, כיוון שזהו מכשיר קשיח מאוד. נושא שבירת המכשיר היה אחד הסעיפים שעלה בשימוע, וטענתי בתוקף כי זו הייתה טעות אנוש, ובוודאי שלא שברתי את המכשיר בכוונה. אני חושש שיתבצע נסיון לחייב אותי בצורה כזו או אחרת על שבירת המכשיר, לכן אשמח לדעת מה לשון החוק בנידון, ומהן זכויותי? תודה רבה

כל ההתנהלות נראית כלא תקינה, היות וטרם השימוע, היה על המעסיק ליתן לך זימון לשימוע ובו העילות לזימון. ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא.