האם חובה לעבוד עבור משפחת המעסיק שנפטר
המעסיק שלי, רופא בעל קליניקה לעריכת חוו"ד נזיקיות, נפטר באפריל 23-עבדתי אצלו 8 שנים. כביכול יחסי העבודה היו מעולים, בפועל ממש עשק וניצל אותי. לפני שנפטר ביקש שאסייע בגביית חובות מחב' ביטוח. הבן שלו (רו"ח,שותף בכיר בתאגיד גדול), פנה אלי מס ימים לפני מות אביו בדרישה שאתחיל לטפל בגביה והיה מאוד תובעני וחצוף, דרש שאתמסר כולי לעניין"ואתקתק" את הגביה-ממש רדה בי, כאילו אני מזכירתו האישית בתאגיד (שלהבדיל מקבלת תנאים מעולים...).גם העביר עלי ביקורת. בפועל, אבא שלו שילם גרושים, המסגרת היתה לפי 1/3 משרה, 13 שעות בשבוע, 3300 שח בחודש נטו, אבל אילץ אותי לעבוד באופן גלובאלי, כלומר: להיות זמינה-בכל יום ושעה לכל פניה ובקשה מעוה"ד, ביהמ"ש והלקוחות - כמו "כונן" בחירום, בסטנד ביי. הדבר פגע בכושר השתכרותי (לא יכולתי לקחת ג'וב נוסף ולענות לטלפונים של המרפאה) ובחיי האישיים והחברתיים. מסיבה זו מנהלות מרפאה עם אחריות כמו שלי מקבלות משכורת טובה מאוד, לפי מסגרת של משרה מלאה ועוד הטבות. אני משערת שאשת הרופא שמחה מאוד שכספים זורמים לחשבונה, תודות למאמצי – קיבלה עד כה מעל 200 אלף ש"ח. העניין: עד עכשיו לא נכנס שקל לחשבון שלי: לא עבור עבודתי באפריל 23 ובמאי 23. הבטחתי לבן שאתן מס' ימים בודדים ביוני להשלמת הגביה, אבל לצערי עד לרגע זה, העניין לא הסתיים ואני עדיין על הגביה, כך שגם על יוני מגיע לי תשלום, אבל הוא הודיעני שלא ישלם על יוני, וענייני הגביה עדיין נמשכים ואני מקדמת אותם. לפני עשרה ימים הטלפון שלי התקלקל (הפרטי, שעל חשבוני - שאיתו עבדתי במרפאה במקביל לנייד של המרפאה שאותו הבן ניתק). החלטתי לקחת פסק זמן ולנתק מגע והשתקתי את הטלפון – בשביל השקט הנפשי. אין שום חוזה בכתב ביני לבין האב ז"ל ובטח לא מול הבן. נשאלת השאלה: המעסיק שלי נפטר ואין יותר מרפאה - האם הייתי בכלל חייבת לעזור למשפחה? לקבל הוראות מהבן שהכרתי רק בשבעה ולא היה המעסיק שלי? הבן לוחץ שאגיע לבית הוריו, שם במרתף, נמצא מחשב המרפאה והניירת ושאעביר לו חפיפה על כל פעילות המרפאה (שעות רבות וכנראה יותר ממפגש אחד). אבל אני לא מסוגלת נפשית לעשות את זה. כבר חודשיים ו-2/3 חשה שיושבים לי על הוריד ורוצה להמשיך עם חיי. האם אני חייבת להגיע לחפיפה עם הבן שהעליב אותי ולא הכניס לי משכורת? האם אני פטורה לפי החוק מלהגיע