התפטרות לאחר חל"ת
שלום, ברצוני להתייעץ בנושא הנ"ל. אני נמצאת לאחר לידה שהתקיימה לפני 9.5 חודשים. בתום תקופת החל"ד התחלתי לנהל מו"מ לגבי תנאי השכר שלי. התשובה שקיבלתי היתה שזה בדיונים ויחזרו אלי עם תשובה. בכל פעם זו היתה התשובה, ואני אמרתי שבתנאי השכר הנוכחיים אני לא מעוניינת לחזור, והמעסיק אמר לי שהוא בודק אם ניתן לשנותם. בינתיים, נכנסתי בהסכמתו) לחל"ת. עכשיו (לאחר שכבר עברו 9חודשים מאז הלידה) קיבלתי תשובה שינסו בעתיד לשנות את שכרי אבל לא יכולים להבטיח לי כלום ואם אני רוצה אצטרך לחזור בתנאים הישנים. אני מעוניינת להתפטר אבל דואגת לגבי דמי האבטלה. הבנתי שאם מתפטרים לטובת טיפול בתינוק במשך 9 חודשים מיום לידתו אז זכאים לדמי אבטלה. האם גם אם מתפטרים אח"כ זכאים לכך או שאני אהיה חייבת להוציא מהמעביד מכתב פיטורין לשם קבלת דמי האבטלה לגבי פיצויי הפיטורין אני לא דואגת כי הם משחררים את הכספים לכל עובד שעוזב את החברה. יש לציין שהם "משכו" אותי כל תקופת החל"ת ובגלל זה לא התפטרתי.במידה ולא יסכימו לתת לי מכתב פיטורין, האם אוכל לתבוע אותם בגין אובדן דמי האבטלה? תודה רבה
לא תוכלי להתפטר לפי סעיף התפטרות הורה משום שכפי שציינת תמלאו לילדך 9.5 חודשים. בכל מקרה בעניין דמי אבטלה, הביטוח הלאומי אינו רואה התפטרות הורה כמה שמוגדר על ידו "התפטרות מוצדקת" ולכן גם הורה שמתפטר לטובת טיפול בתינוק שטרם מלאו לו 9 חודשים אינו זכאי לדמי אבטלה באופן מיידי.
אבל אהיה זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום?