לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ps

דיירי הבית משותף בניהול עמותת הדיירים חטפו תביעה מאם הבית

שלום, אני מתגורר מזה 6 חדשים בבית משותף המנוהל באמצעות עמותה המורכבת מדיירי הבנין בלבד, כל דיירי הבנין. הבנין מיועד למגורי בני 60+ והוא אינו דיור מוגן, לא גיל הזהב ולא שום דבר אחר. כך סתם: בנין שרשאים להתגורר בו בני 60+ בלבד. העמותה נוצרה לפתרון צרכים של בני 60+ ומנוהלת באמצעות וועד הנבחר ומורכב מדיירי הבנין בלבד. העמותה מעסיקה מזה עשרות שנים 2 אמהות בית שתפקידן לעבור פעמיים ביום (פעם אחת ביום לכל אם בית) ולוודא שדיירים בקו הבריאות ולדווח לשארי בשרו של דייר שחלה או נפטר. השבוע הפנתה אחת מ 2 אמהות הבית לוועד של הבנין\עמותה תביעה בגובה של מאות אלפי שקלים בגין אי תשלום לכאורה, במשך 16 שנה של שעות נוספות, שעות שבת, שעות חג וכיו"ב. שאלתי פשוטה. מבלי להכנס לחוזה העבודה של אמהות הבית, מבלי להכנס לעובדה ש 2 אמהות הבית קבעו לעצמן את שעות העבודה ואגב כך יצרו לעצמן "שעות נוספות" מתוכננות על ידן ללא אישור הוועד, האם אני, המתגורר 6 חדשים בבנין, חייב להתמודד עם תביעה לגבי ארועים שהתרחשו לפני 16 שנה (ועד היום)? האם אני יכול לדחות את התביעה על הסף למרות היותי חבר בעמותה, בטענה שלא הייתי פה ולפיכך לא יכולתי לשלם להן את מה שהן טוענות שאני חב להן?

עורך דין אריק שלו

ראשית, קיימת התיישנות של זכויות גם בדיני עבודה ולכן מרבית השנים אשר בגינם תובעת אינם רלוונטים וסביר כי רכיבים רבים התיישנו. בעניין חבותך בתור דייר/ חבר עמותה, יש לבחון מה כתוב בתקנון העמותה ובהסכם עליו חתמת. אני ממליץ על ייעוץ משפטי פרטני. משרדי עומד לרשותך בעניין זה. עו"ד אריק שלו משרד עורכי דין אריק שלו ושות' 057-9427066

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה