אמנון

חברות באגודה שיתופית

שם תוכן הודעה:שלום רב אנחנו שכונת מגורים הנמצאת בעפולה, שכונה זו היא הוותיקה ביותר בעיר נוסדה בשנת 1946 . השכונה היא אגודה שיתופית רשומה הקרויה בשםמה "שכונת פועלים בעפולה, אגודה שיתופית בע"מ" השכונה נמצא על חלקות אשר בבעלות קק"ל ומנוהלות ע"י רמ"י. האגודה היא חוכרת ראשית של כל חלקות של החברים, כל חבר אגודה הוא חוכר משנה של החלקה וכשכזה כפוף כמובן לתקנון האגודה. אחד מחברי האגודה מצוי בסיכסוך משפטי עם הוריו על הזכויות בחלקה. בית המשפט לעינייני משפחה עיקל בשלב זה את החלקה. המצב כפי שרשום כעת בנסח הטאבו על חלקה זו, בעלים מנהל מקרקעי ישראל, חוכר ראשי ה"אגודה" החבר חוכר משנה. בהמשך רשומה הערת אזהרה לטובת בית המשפט לעינייני משפחה. לשאלתי, האם במצב המתואר לעיל כאשר עדיין לא ברור מי יהיה הבעלים הסופי, אלא רק לאחר פסיקת בית המשפט, חברותו של הרשום כחוכר משנה נמשכת כסידרה, כאילו אין זה מעניינה של האגודה, או לחילופין האם חברותו של חוכר המשנה מושעית עד לפסיקת בית המשפט. אודה לך על תשובתך אמנון

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! טוב לשמוע כאן על אגודה-שיתופית-לשיכון בעלת ותק כה רב, בדומה לזו אשר נזכרת בפורום זה בשאלה מיום 15/3/13, אך במקרה הנוכחי – באוירה טובה הרבה יותר. זכויות כל בעל-דירה בשיכון כזה רשומות כחכירת-משנה, כדי לשמר את מעמד האגודה, החוכרת הראשית, כגורם מקשר ומסייע, לטובת חברי-האגודה כמשתכנים בשיכון. דבר זה, אשר היה חיוני בשנות עבר, עדיין יכול לסייע בתקופה זו, בניהול מתאים מול קהילה ערכית. כללית, כאשר מוטל עיקול ( זמני או קבוע ) על נכס של נתבע או חייב כלשהו – נעשה הדבר כדי לשמר את הנכס במצבו המשפטי, למניעת העברתו לאחר, וכהכנה להליכי מימוש – אם לכך יגיעו ההליכים החוקיים. העיקול, כשלעצמו, איננו יוצר זכויות לגורם חיצוני. במקרה המדובר – חברותו באגודה של חוכר-המשנה איננו נפגעת עקב העיקול, כל עוד לא ניתן כנגדו פסק-דין חלוט, שאין עליו ערעור. אם יינתן פסק-דין כזה, אשר גם יגיע לשלב של מימוש העיקול במכירת הנכס ( לרוב – בהליכי הוצאה-לפועל של פסק-דין ) – יהיה אזי דין מכירת הדירה, מבחינת האגודה, כדין מכירתה ע"י חוכר-המשנה הנוכחי. ברם, דיה לצרה בשעתה, ודי בצרותיו של חוכר-המשנה הנוכחי, החבר באגודה – אל לאגודה להכביד עליו, בהעדר צורך בכך מבחינתה. די ברישום הערה מתאימה על דבר העיקול שהוטל, בתיק האגודה הנוגע לדירה הנדונה, ובכיבוד איסור העברת הזכויות בה, כל עוד העיקול בתוקפו. כל עוד לא מונה כונס-נכסים לזכויות החבר, ורק הוטל עיקול – זכותו להשתתף בפעולות האגודה וכן להצביע באסיפותיה.

אמנון

תודה על הסברך אמנון