הלל

אגודה שיתופית

דבר ראשון תודה על התשובה המפורטת דבר שני : לא ענית על השאלה איפה אפשר למצוא באינטרנט מידע אודות הנהלים / סמכויות המזכירות ? אנחנו אגודה שיתופית ביישוב קהילתי שכפוף למועצה אזורית הלל

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! ניהולו של יישוב כרוך בחובות דאגה למכלול של נושאים, עם אחריות בהקשר לכל אחד מהם, וביניהם בין היתר: ביטחון, בריאות, בטיחות מבנים, תחזוקת דרכים ומתקני-ציבור, כבאות, ועוד. הן מבחינת האחריות והנובע ממנה, והן במישורים של הפעלת סמכויות ומימוש זכויות - ניהולו של יישוב אינו יכול להתבצע על-פי מידע המאותר מהאינטרנט! מופנית שוב תשומת-הלב להמלצה שבתשובה הקודמת -להתקשרות עם יועץ משפטי "צמוד", לייעוץ שוטף. אם יישוב מעוט-אוכלוסין מתקשה לממן הסתייעות בשירותים מקצועיים - על ראשיו ומנהליו לפנות לעזרה מדריכה ותומכת של המועצה האזורית, החייבת ממילא כלפי כלל תושביה וכלפי גורמי-המשנה המוניציפאליים בתחומה. אין גם לשכוח, כי סמכויות "ועד מקומי" ביישוב נגזרות מאלה של המועצה האזורית, והן אף מוגבלות ומפוקחות על-ידיה, תוך תיאום מתחייב ושיתוף-פעולה הדדי. הדרכה ראשונית ו"תשתית" של הוראות מחייבות ומסמיכות, תוכל הנהלתו של יישוב לקבל מהמועצה האזורית, או מיועצה המשפטי של המועצה. בד-בבד מוצע להסתייע במועצה, לפחות בהדרכה, לנושא החשוב של הסדרת ביטוחים - לרבות ביטוחי צד שלישי, ביטוח מעסיקים, ביטוח מבנים וכיו"ב ( תקלה נפוצה אחת עלולה לגרום נזק גדול, אשר יישוב קטן יתקשה לעמוד בפיצויו, וחבל... ).