dina

תקופת כהונת ועד אגודה חקלאית

1. מהו הדין לגבי תקופת ועד אגודה ומקומי - כשיש זהות פרסונאלית? 2.ועד מקומי נבחר לחמש שנים וועד האגודה לפי תקנון? 3. היכן ניתן למצוא חומר מקצועי על כך?

מרדכי שחם" עו"ד

שלום רב ,שנה טובה וגמר חתימה טובה! בראש תקנת-משנה 23(ד) של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )" נקבע מיתחם מקובל למשך כהונת ועד-ההנהלה באגודה : בין שנה לארבע שנים. עם זאת, הוספה שם פיסקה (3), לפיה: "באגודה שיתופית להתיישבות קהילתית ובכפר שיתופי – יכול שבתקנות האגודה תיקבע תקופת כהונה שלא תעלה על חמש שנים." כאשר ביישוב מכהן ועד-האגודה גם כ"ועד מקומי", לפי סעיף 91(א) של "צו המועצות המקומיות ( מועצות אזוריות )" – הכהונה המוניציפאלית "נגררת" אחר המינוי האגודתי, ונובעת ממנו. הן לפי לשון הסעיף בחיקוק והן מטעם מעשי-עקרוני – גוברת המיגבלה האגודתית, המשקפת את רצונם של האגודה וחבריה "לרענן" את המוסד המנהל ( הוועד ) בתום תקופה הקצרה מחמש שנים. חריג לעניין זה עשוי להיווצר רק על-ידי שינוי תקנון של אגודה-קהילתית או "כפר שיתופי", לפי פיסקה (3) המצוטטת לעיל. מרדכי שחם, עו"ד – מנהל הפורום