משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותועד מקומי מול המועצה

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

ועד מקומי מול המועצה

עופ
עופר

מליאת המועצה פיזרה את הועד המקומי בעקבות דו"ח ביקורת חמור. אני רוצה להתנגד להחלטה בפרט לאור העובדה כי הועד הדיח את יו"ר הועד נשוא תקופת הביקורת ומאז כל ענייני הועד מנוהלים כתקנם. . אין לי את פרוטוקול הישיבה כי עדיין לא הודפס ואני חושש שבמליאה הבאה הם ימנו ועד חדש. אז יהיה לי קשה וארוך יותר להחזיר את המצב לקדמותו. (יו"ר המועצה לא משתף פעולה עם הועד). האם עלי להגיש צו מניעה ? לפי החוק, ביכולתי לערער על החלטת תוך 7 ימים מיום שנודע לי עליה. ממתי נחשב ש"נודע לי". האם רק אחרי הופעת הפרוטוקול ? היש תוקף להחלטה לפזר כי לפי סעיף 127 חייבים לבחור ועד חדש ? האם ההחלטה חוקית אם לא הזמינו את חברי הועד להופיע בפני המליאה ? (בפני ועדת הביקורת היה לנו שימוע ואני חושב שהצלחנו אבל ליו"ר המועצה כוונות אחרות.)

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! לפי השאלה מדובר במקרה עם רקע של נסיבות מיוחדות ומצערות, אשר הניעו את המועצה האזורית להפעיל סמכויות בלתי-שגרתיות. הסמכויות לפי הדין ( בעיקר – לפי חיקוק המוכר לשואל - סעיף 127 של "צו המועצות המקומיות- מועצות אזוריות" ) הינן רחבות ומגוונות, אך יש עמן שורת תנאים ומיגבלות על מפעילי הסמכות, הן לפי לשון הסעיף עצמו והן לפי עקרונות-יסוד של המשפט המינהלי. מכיוון שהדברים נוגעים לציבור רחב, ואולי לרובם-ככולם של תושבי היישוב - מכאן הצורך והאפשרות גם יחד, לגייס כוחות בגיבוש עמדה ובנקיטת צעדים במישור הציבורי, ולפי הצורך – גם במישור המשפטי, בעזרת עו"ד. סיוע של עו"ד נדרש כבר בייעוץ ובהכוונה ( לרבות במענה לשאלות השונות שהועלו כעת ), וכן בייצוג במישור המינהלי, טרם פנייה לערכאות משפט. סיוע משפטי במישור המינהלי - לרבות מול יו"ר המועצה האזורית והיועץ המשפטי שלה ( כולל דרישה להופיע בכל דיון בנושא במליאת המועצה ); כל זאת - עם אפשרות פנייה גם אל משרד-הפנים והייעוץ המשפטי של אותו משרד, בהתאם לצורך וכפי שיימצא לנכון מבחינה מעשית וציבורית, לפי תגובת בעלי התפקידים במועצה. עקב נסיבות העניין וחשיבותו, ככל העולה מן השאלה – מומלץ לכל המעוניינים להתארגן כאמור לעיל, ולגייס עזרת עו"ד בדחיפות.