עדן

האם מותר ליורשים לעיין בצוואה לפני מות המוריש?

האם הצוואה נחשבת פסולה כאשר יורשים עתידיים רואים את הצוואה לפני מותו של המוריש?

עו"ד אתי סדיס

עיון בצוואה על ידי יורשים,לפני מותו של המצווה, אינה מביאה לפסילת הצוואה, ובלבד שמדובר בצוואה שנחתמה ונערכה בטרם העיון בה. ואולם, אם יתברר כי יורש מסויים או כל היורשים היו מעורבים בהחלטות הנוגעות לתוכן הצוואה או היו מעורבים בעריכת הצוואה בדרך אחרת - יהיה בכך בכדי לפסול את הצוואה שכן מעורבות יורש בצוואה גורמת לפסילת הוראת הצוואה שלטובת היורש המעורב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות