יואב

מפגע מסוכן לילדים על המדרכה

ראשלצ. לפני 3 שנים. בצומת, מהמרכזיות ביותר של העיר (הרצל עין-הקורא), מחנה ספק את האופנוע על המדרכה. בטעות נעמדתי ליד אגזוז האופנוע, נצמדתי, ונכוויתי באופן כואב ומכוער. לא נורא. כאב עבר לאחר 3 ימי טיפול וסימן הכוויה נעלם לאחר שנה. חולון. היום. הצומת המרכזית ביותר בעיר (סוקולוב-חנקין). בעל החנות הפינתית מחנה אופנוע דרך קבע על המדרכה. האגזוז תמיד חשוף. בעברי עם 2 ילדים בני 5, אחד מהם נתקל עם חזהו וידיו באגזוז. למזלנו האגזוז כבר היה קר. התפתח ויכוח מתלהם בו אנו מרימים קולנו זה על זה, כשהוא צועק: "אז איפה אתה רוצה שאחנה אותו ?", ואני צועק בחזרה: "כמו כל כלי רכב - על הכביש בצמוד למדרכה, גם אם יהיה עליך ללכת קצת ברגל. זה לא חייב להיות 2 מטר מהחנות, על המדרכה". וגם צעק" "האגזוז כבר קר 4 שעות !". ואני כנגדו: "מה שמחמיר את השאלה מה היה קורה לו הילד נגע בו דקה לאחר שחנית !" אני נשוי לעורכת דין שאינה מהתחום ולא מצאה תשובה בין חבריה, עורכי הדין. איני מכוון לשאול מי ישא בנזקים אם ייגרמו לילד. מדובר בנסיון לברר מי אוכף מניעת מצבי נזק כאלה. התקשרתי לשיטור המשולב בעירייה ונעניתי שאין זה עניינם כל עוד לא מדובר בחסימת המדרכה תוך השארת מעבר ברוחב פחות מ-3 מטר (או משהו דומה). ניסיתי לברר עם חבר, שוטר, ונעניתי: "אתה צודק, אבל לא לכל דבר פתרון. אתה - אל תנסה לתקן את העולם !". ומה נגיד לאמא של ילד שבנה יינזק ? שאין מי שימנע את זה ? שלא ניתן לאכוף בדרכי מניעה, אלא רק לתבוע נזק ? יש תשובה לעניין הזה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד משה תבו

שלום לך. לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים: אדם שניזוק בעקבות רכב העומד בניגוד לדין, זכאי לפיצוי. לצורך הגשת תביעה בעניין זה, יש להוכיח כי האופנוע עמד בניגוד לדין ולאחר מכן להוכיח נזק ולדרוש בעקבותיו פיצוי. בפן הפלילי, במידה והאופנוע עומד בניגוד לדין, יש לפנות למשטרת ישראל או להעירייה על מנת שבעל האופנוע יקבל דו"ח. לצערי, אין שיטה מיידית לפיתרון העיניין והשוטר שאמר לך :לא לכל דבר פיתרון" , לצערי צודק. בהצלחה.