רפי

אך נעשה חישוב הפרשת השלמת פיצויים ממה שהבנתי הוא השיעור עומד על 2.33 אחוז עבור שכר חודשי 8500 ברוטו

בירור לפני

עו"ד אבנר בן חיון

חוק פיצוי פיטורים קובע זכאות לפיצוי פיטורים במקרה של סיום יחסי עבודה בנסיבות המזכות בפיצוי פיטורים לפי החוק. שיעורם של פיצוי הפיטורים על פי חוק פ"פ הוא משכורת אחרונה כפול שנות וותק (או חלקן) מעסיק אשר מפקיד כספים לרכיב פיצויים בקופת גמל (אישית לפיצויים או לקצבה (קרן פנסיה / ביטוח מנהלים)), יהיה פטור מתשלום פיצוי פיטורים (במקרה מזכה של פ"פ). לפטור האמור יש שני מסלולים: 1. מעסיק ועובד שקבעו שהפקדות הפיצויים לקופה יבוא "במקום" פיצוי פיטורים לפי סעיף 14 לחוק פיצוי פיטורים, יראו את הכספים שהופקדו ברכיב הפיצויים כבאים במקום חובת תשלום פיצוי הפיטורים לעובד וזאת לתקופה שבגינה הם שולמו ובגין השכר שממנו הם הופרשו (אסביר את שני הדיוקים האחרונים בהמשך). 2. ככל שלא נקבע כי ההפקדות יבואו במקום- אזי ההפקדות הן המעסד "על חשבון" פיצוי פיטורים. היינו, מעסיק במסלול כזה המחויב בתשלום פיצוי הפיטורים לעובד, ישלם לעובד את ההפרש בין סכום הזכאות לפיצוי פיטורים שמכוח חוק פ"פ (כאמור משכורת אחרונה כפול שנות וותק) בניכוי הסכום שהצטבר בקופה (על רווחיו. מעסיק שהפקדותיו לרכיב הפיצויים היו "במקום" (סעיף 1 לעיל) - ישלם לעובד את ההפרש בגין השיעור האחוזי שהופקד. היינו, ככל שהופקדו לקופה 6% מדי חודש, אזי המעסיק יהיה מחויב בהשלמת פ"פ מכיסו בסך השווה ל28% (2.33% כפול 12 חודשים) ממשכורתו האחרונה של העובד כפול שנות הוותק. לגבי שתי הנקודות שציינתי בסיפא של סעיף2- הכוונה היא שככל שהמעסיק לא התחיל להפריש כספים מתחילת עבודתו של העובד אלא לאחר תקופה- הוא יהיה מחויב בגין תקופה זו בפיצוי פיטורים מלאים לפי משכורת אחרונה תקופה זו. כנ"ל לגבי הפקדות באם נעשו רק מחלק השכר, שלגביהם המעסיק יהיה מחויב בפ"פ בשיעור מלא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה