בעל תואר במשפטים (LL.B) של האוניברסיטה העברית בירושלים, תואר ראשון בכלכלה של האוניברסיטה העברית ותואר במנהל עסקים של המכללה למינהל.
עוסק בתחום המשפט משנת 1994, מטפל ומספק שירותים משפטיים בתחום דיני משפחה וירושה. מנוסה מאוד בייצוג לקוחותיו בפני הערכאות המשפטיות השונות, מבית המשפט השלום ועד העליון וכן בבתי הדין הרבניים, בלשכת ההוצאה לפועל ובפני גופים משפטיים ומנהליים אחרים.
הוגשה תביעה לפירוק שיתוף התובע מעוניין לרכוש את החלק שלי במקרקעין. האם ביהמ"ש יכול לחייב פירוק בדרך של התמחרות פנימית ולא לאפשר מכירה פומבית. אני מעוניין במכירה פומבית. והאם קיימת עילה לערעור אם ביהמ"ש יחייב התמחרות פנימית ולא יאפשר מכירה פומבית
שלום רב, ככלל בימ"ש רשאי לפסוק בדרך הנראית לו הטובה והנכונה ביותר. בדר"כ בית משפט משתמש במומחה מטעמו כמו שמאי מקרקעין על מנת לקבל מידע אודות הנכס ושוויו. יחד עם זאת וככל שתעמדו על רצונכם להוציא את הדירה לבדיקה של שוויה בשוק החופשי ייתכן כי בית המשפט יענה לבקשה ויחליט כך. אין הדבר סותר את אפשרותו של אחד מהשותפים במקרקעין לרכוש את חלקו של האחר במחיר הגבוה שהוצע במסגרת המכרז החיצוני וביהמ"ש יעדיף מצב זה. על החלטות כאלו ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי.
השאלה היא האם התובע שהגיש את פירוק השיתוף מבקש התמחרות פנימית ולרכוש את החלק שלי. ואני מסרב ומבקש מכירה פומבית. האם ביהמ"ש יכול שלא לאשר מכירה פומבית ולהחליט רק על התמחרות פנימית. ומה הסיכויים לערער על החלטה כזו.
לעוה"ד תשובתך היתה מקיפה. הבנתי מתשובתך שאחד השותפים יכול במסגרת המכרז לרכוש את חלקו של השותף הנוסף. השאלה היא אם התובע לא מעוניין במכירה פומבית ומעוניין לרכוש את חלקי. האם ביהמ"ש יכול לחייב התמחרות פנימית בלבד בין השותפים ולא לאפשר בכלל מכירה פומבית. והאם החלטה כזו אם תהיה היא עילה לערעור.
פירוק
פירוק
לתגובת עוה"ד
לתגובת עוה"ד