לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ל.אלון

שאלה בקשר לדיון במחוזי ללא הגשת חומר,

שלום רב, ברצוני לדעת,מה קורה על פי החוק, כאשר לקראת הדיון במחוזי, (שביקשו המתנגדים,) אני הגשתי כנדרש את כול המסמכים הנדרשים לביהמ"ש המחוזי , והמתנגדים לא טרחו להגיב למה שכתבתי ,ולא הגישו את תגובתם לתיק ביהמ"ש ? האם במצב כזה, אמור להתנהל הדיון כרגיל ? אודה לתשובתך. ל. אלון.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

"דיון במחוזי" - זאת הגדרה ערטילאית. יש דיונים מסוגים שונים בבית משפט מחוזי וכולם כפופים לתקנות סדר הדין האזרחי. יש מצבים בהם צד שני חייב להגיש מסמכים ותגובה ויש שלא. לפיכך לא ניתן לענות תשובה מדוייקת יותר לשאלתך.

אלון

אנסה לחדד מעט את השאלה : לצוואה שנרשמה לטובת גברת שפירא,הוגשה התנגדות,על ידי אחותה ,בביהמ"ש לענייני-משפחה, אבל,השופט החליט, כי הצוואה היא תקינה וכשירה. המתנגדת לצוואה מיד פנתה לבקשת ערעור בביהמ"ש -המחוזי, בתגובה לערעור, שלחה גברת דביר לביהמ"ש המחוזי,את כול החומר שעוסק בנושא קיום הצוואה וכעת האחות המתנגדת לצוואה ,הייתה צריכה להשיב על כך ,לביהמ"ש המחוזי,אל לא עשתה זאת. כשהגיע מועד -הדיון,בביהמ"ש המחוזי,ציין השופט כי לא הגיעה תגובת מהמתנגדת אל ביהמ"ש המחוזי,ולמרות זאת ביהמ"ש לא פעל על פי החוק ,ולא פסל את הדיון , וזאת למרות שהעו"ד ,שייצג את גברת שפירא ,(בעלת הצוואה,) כתב במפורש ,לביהמ"ש המחוזי, כי קיים סעיף בחוק ,המורה על פסילת -הדיון במידה ולא הוגשה תגובת המתנגד ,עד למועד הדיון. וכאן ביהמ"ש המחוזי,לא התייחס לכך בכובד -ראש,רק שמע את דברי העו"ד ,ובקשתו לפסילת המתנגדת מהדיון, אך השופט המשיך וניהל את הדיון כרגיל. כאשר המתנגדת הוסיפה ואמרה, כי יש בידה הוכחה,להשפעה בלתי הוגנת של בעלת הצוואה על האם, והמתנגדת ביקשה מביהמ"ש המחוזי ,להחזיר את התיק שוב לביהמ"ש לענייני -משפחה,וכך היה , כעת הדיון יתחיל מההתחלה. השאלה היא: האם לדעתך, היה מוצדק לפנות לביהמ"ש-העליון ,במקרה הנוכחי ? אודה לתשובתך. ויישר כוח ,על הפורום המועיל. אלון.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

לבעל דין בבית משפט לענייני משפחה יש זכות ערעור על פסק דין. משמעות זכותו - שנושא שהכריע בו בית משפט למשפחה ייבחן שוב על ידי שופט של בית משפט מחוזי. אין זכות לערעור נוסף אל בית המשפט העליון. אפשר רק לבקש מבית המשפט העליון רשות לערער על החלטת בית המשפט המחוזי. המידע שספקת אינו מספיק והפורום איננו מסגרת מתאימה למתן תשובה האם אפשר וראוי במצב הנתון לבקש מבית המשפט העליון רשות ערעור.. יש לזכור שנטייתו העקרונית של בית המשפט העליון היא להמנע ממתן רשות ערעור על פסק דין שנתן בית משפט מחוזי במסגרת ערעור על החלטה של בית המשפט למשפחה. רוב מוחלט של הבקשות לרשות ערעור נדחות. יש לזכור עוד - משהוחזר התיק לבית המשפט למשפחה לדיון מחדש, בית המשפט למשפחה יצטרך לתת פסק דין נוסף. גם על פסק הדין הנוסף יש זכות ערעור לבית המשפט המחוזי. יש צורך בסבלנות רבה .

אלון

תודה רבה לתגובתך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות