בן

שכירות - שוכר + צ'קים מאדם אחר

שלום, רציתי לדעת מבחינה משפטית איך דברים מתנהלים. במקרה שבו בנאדם חותם על הסכם שכירות באמצעות פנקס צ'קים על שמו של אדם אחר. כשאותו אדם (בעל הצ'קים), לא חתום על דבר בהסכם חוץ מהצ'קים עצמם. אני לא יודע אם זה משנה... אך הבנאדם השוכר סוגר בהסכם עם בעלת הבית שלא תפרע את הצ'קים שנמסרו מראש, והוא יפקיד את השכירות במזומן בבנק. כשבנוסף הערבות הינה רק שטר חוב. שאלתי היא, מה קורה במצב שבו השוכר לא ישלם את חובו לבעלת הבית באותו החודש. ידוע שחובת התשלום היא על חותם ההסכם, אך איך הדבר ישפיע על בעל הצ'קים? האם בעל הצ'קים יוכל להגן על עצמו במקרה שיבואו אליו בטענה לחוב? (אם בכלל יפנו אליו)

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בד"כ במקרה של הפרת חוזה ינסה בעל השיק להתנער ממחויבותו. לכן רצוי לקשור אותו לחוזה במס' דרכים: דרך אחת להחתים את השוכר על צילום השיק שהוחזר אליו ושקיבלת מזומן במקום. דרך שנייה להחתים את אותו בעל שיקים כערב לחוזה על שטר חוב וכיוצ"ב. דרך שלישית לציין בחוזה עצמו או בנספח כי התקבלו שיקים כאלה וכאלה ויוחלף התשלום למזומן כל פעם. בהצלחה,