אנונימי

יציאה מדירת שותפים

היי, אשמח לתשובה בנושא בעייתי. שלושה שותפים חתמו על חוזה שכירות, אחד מהם רוצה לעזוב כי לא מתאים לו יותר. בחוזה רשום שניתן לסאבלט באחריות הדיירים. מה חובותיו של השותף לשניים האחרים? האם הוא חב להם חוב כלשהו או דין וחשבון בנוגע לדייר הבא? מצויין בחוזה שעל שני הצדדים לאשר את השותף הבא, האם יש כמות סבירה חוקית של מועמדים שיש להביא? מה אפשר לעשות? האם אפשר לבקש עזרה מבעל הבית? ואם כן מה? אשמח לתגובה היות ואניח במצב מאוד לא נעים כרגע שאני משלם שכירות על מקום שאני לא מסוגל לגור בו. תודה!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום אם רשום ששני השותפים צריכים לאשר את הדייר - הרי שמדובר בהחלטה של הדיירים הנותרים. כמובן שצריך להיות סבירות ולא צרי להביא עשרות מועמדים.מספיק כמה בודדים לכל היותר - אם הם סבירים אוב' - אין סיבה שלא יאשרו אותם יתר השותפים. בהצלחה,