שרון

נזק למושכר - פיצויים ושבירת חוזה

שלום רב, לפני שלושה חודשים שכרתי דירת 2 חדרים לתקופה של 1 שנה. לפני כעשרה ימים התקרה בסלון נפלה. אין נפגעים אך נגרם נזק לרכוש והדירה עצמה אינה למגורים. זאת על פי חוות דעת של שני מנהדסי עירייה – הוגש לבעלי הדירה דוח עירייה / דרישה לטיפול. מובן שיידעתי מיידית את בעלי הדירה שבתחילה עשו רושם שמטפלים בתיקון אולם עשרה ימים לאחר המקרה והתיקון עדיין לא החל. בעלי הדירה אינם זמינים ואינם יודעים מתי התיקון יסתיים. כל שכן, אין וודאות לגבי אופי התיקון ומידת הבטיחות בדירה לאחריו. מטעמי ביטחון, נאלצתי לעזוב את הדירה וכעת אני מתגוררת באופן זמני בבית הורי בהרצליה. חשוב להדגיש שאורח החיים שלי נפגע בעקבות זאת. נסיעות וזמן גישה תא-הרצליה שלא היו קודם, חוסר גישה לחפצים וכו שאלותי הן: 1. במידה שייבוצע השיפוץ המתאים, איך אוכל לדעת שאכן התיקון טוב ובטיחותי? 2. איזה פיצוי אני רשאית לדרוש מבעלי הדירה על הנזק לרכוש, זמן ועגמת נפש, לינה חלופית, נסיעות, ימי עבודה ? 3. במידה שאחליט שלא אוכל לגור בדירה זו מטעמי בטחון או התמהמהות הטיפול, האם זו אכן עילה מספיק טובה לשבירת חוזה? ואם כן כיצד לממש זאת תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב התשובות להלן הן בכפוף למוסכם בחוזה ביניכם: 1. ע"מ לדעת ששיפוץ טוב- רק בדיקה של מהנדס מוסמך יוכל לאשר זאת. ניתן לדרוש תשלום זה מבעל הדירה. 2.פיצוי הוא עניין של מו"מ - אפשר לדרוש את הנזק הישיר לפי ההוצאות בפועל ו/או הנזק העקיף. 3. קשה לענות על זה עכשיו - תלוי מה הנזק- כמה זמן ייקח לתקן וכו'. בהצלחה,