משפטי– זאפ

לא חגרת את הילד? שלם קנס גבוה!

אושר בועדת הכנסת: הקנס המוטל על נהגים שלא יחגרו פעוטות עד גיל 3 יוכפל פי ארבעה ויעלה ל-1000 שקלים. בנוסף אושר: הקנס על אי חגירת ילדים מגיל 3 עד 8 יעלה ל-750 שקל והקנס על אי חגירת ילדים מגיל 8 עד 14 יעלה ל-500 שקל

מאת: מערכת משפטי
29.03.12
תאריך עדכון: 29.03.12
3 דק'
לא חגרת את הילד? שלם קנס גבוה!

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן החליטה להחמיר עם נהגים שלא יחגרו פעוטות עד גיל 8. לפי ההצעה של משרד התחבורה, הקנס שיוטל על נהגים שלא יחגרו פעוטות או ילדים מתחת לגיל 14 במושבים המתאימים לגילם יעלה מ-250 שקלים ל-500 שקלים.

רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום תעבורה

למציאת עו"ד תעבורה באינדקס משפטי

 

קנסות גבוהים

הוועדה קיבלה את עמדת היו"ר שאמה-הכהן, וקבעה כי הקנס שיוטל על אי חגירת פעוטות עד גיל 3 יזנק ל-1,000 שקל, הקנס על אי חגירת ילדים מגיל 3 עד גיל 8 יעלה ל-750 שקל והקנס על אי חגירת ילדים מגיל 8 ועד גיל 14 יעמוד, בהתאם לבקשת משרד התחבורה, על 500 שקל.

פגיעות בתאונות דרכים בשל אי חגירה

מנהלת אגף מחקר ופיתוח בארגון בטרם, מיכל קליין, אמרה כי מעל 2,000 ילדים מגיל אפס עד 9 נפגעים מידי שנה בתאונות דרכים. היא הוסיפה, כי מחקרים שנעשו בחו"ל הראו ששימוש במושבי בטיחות מפחית את ההרוגים בתאונות ב-71%.

היועץ המשפטי של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, עמי רוטמן, ציין כי בשנה שעברה חלה ירידה בשימוש נכון במושבי בטיחות, בעיקר בילדים בגיל 5-9. ראש חולית תעבורה באגף התנועה במשטרה, רב-פקד רוני לוינגר הוסיף, כי בשנים האחרונות אי חגירת ילדים הייתה עבירה מועדפת מבחינת אכיפה.

עם זאת, ח"כ ישראל אייכלר דרש שהקנס לא יינתן לפי מספר הילדים הלא חגורים, אלא פעם אחת בלבד לנהג. "אם עבור כל ילד לא חגור יצטרך הנהג לשלם קנס של 500 שקלים זו תהיה גזירה שהציבור לא יוכל לעמוד בה", אמר. ח"כ אייכלר ביקש להבהיר, כי הוא תומך בחגירת הילדים ולא מתנגד להגדלת הקנסות, אך דרש כי הקנס יינתן לנהג שהוא האחראי ולא לילדים. רפ"ק לוינגר אמר, כי אין צורך בכך מאחר ויש להשאיר את הנושא לשיקול דעתו של השוטר.

הקנס: פעם אחת לנהג ע"פ העבירה החמורה יותר

בעקבות זאת הציע היו"ר שאמה-הכהן להחמיר משמעותית את הענישה ולקבוע מדרגות קנס לפי גיל. הוועדה אישרה את הצעתו כאמור וקיבלה גם את הצעתו של ח"כ אייכלר כי הקנס יינתן פעם אחת לנהג, לפי העבירה  החמורה יותר ולא לפי מספר הילדים שלא חגורים.

היו"ר שאמה-הכהן אמר בתום הדיון, כי: "הוועדה עשתה את הדבר הנכון – ככל שהילד יותר קטן אחריות ההורה היא יותר גדולה. היכולת של פעוטות לחגור את עצמם לבד או להתיר את החגורה שואפת לאפס, כשמצד שני פגיעה בשל בלימת פתע או תאונה נוטה להיות קטלנית. מכאן יש לנהג אחריות מוגברת לוודא חגירת פעוטות כחוק, בהתאם לכך הצעתי להכפיל פי 4 את הקנס למי שיסכן את חייהם".

האם מאמר זה עזר לך?

רוצים להתייעץ עם עורך דין?

עורכי דין בתחום

ניצה כהן, משרד עורכי דין

ניצה כהן, משרד עורכי דין

דרך העצמאות 84, חיפה
דיני עבודה, אובדן כושר עבודה, רשלנות רפואית, רשלנות רפואית, ביטוח לאומי, המשפט הצבאי, תביעות חברות ביטוח, נזיקין ותאונות, מקרקעין ונדל"ן, פלילי, הוצאה לפועל, דיני משפחה וגירושין, תעבורה, משרד הבטחון ונכי צה"ל, הגשת בקשה להקלה בעונש, הגשת בקשת חנינה לנשיא המדינה, מחיקת רישום פלילי צבאי, ייצוג בבית-הדין הצבאי לערעורים, ניהול משפט הוכחות בבית-הדין הצבאי, דיוני מעצר, ייעוץ וליווי בחקירה, תאונות אישיות, מחלות קשות, סיעוד, טיפול מול משרד הבריאות, פנסיה נכות, פנסיה רפואית, ביטוח לאומי, תביעות כנגד משרד הבטחון, תביעות ביטוח, נזקי גוף, תאונות עבודה, תאונות דרכים, הסכמי מכר, פינוי שוכר, דירות מכונס נכסים, תכנון ובניה / רישוי בניה, חוזי שכירות, בתים משותפים, תביעת ליקויי בניה, רכישת דירה יד שניה, תמ"א 38, העסקת עובדים זרים לא חוקיים, פגיעה בביטחון המדינה, שוחד, זיוף והונאה, עבירות רכוש, עבירות המתה, מחיקת רישום פלילי, עבירות סמים, ייצוג קטינים, עבירות אלימות, עבירות מין, חקירה ומעצר, מחיקת חובות, גביית חובות, צו עיכוב יציאה מהארץ, ייצוג חייבים, ייצוג זוכים, חוזי עבודה, פיצויי פיטורין, זכויות נשים, שימוע לפני פיטורין, הטרדה מינית, זכויות עובדים, הסכמי שהות, ייפוי כח, הסכמי חלוקת עזבון, מזונות, הסדרי ראייה, חטיפת ילדים, הסכמי ממון, ירושות וצוואות, אפוטרופסות, אלימות במשפחה, ידועים בציבור, חלוקת רכוש, בית דין רבני, גירושין, מיסוי מקרקעין, ילד נכה, גמלת זקנה, פטור ממס הכנסה, מוגבלים בניידות, נפגעי תאונות, נכות כללית, נפגעי עבודה, ביטול פסילות מנהליות, נהיגה ללא רשיון, שלילת רשיון, עבירות תנועה, דו"חות תנועה, מהירות מופרזת, נהיגה בשכרות, רשלנות רפואית בשיניים, רשלנות רפואית בבתי חולים, רשלנות רפואית בקופת חולים, אובדן כושר עבודה