משפטי– זאפ
משפטידיני וחוקי תעבורהתקנות התעבורההחמרה בעונשו של אדם שהורשע בעבירה של נהיגה בשכרות

החמרה בעונשו של אדם שהורשע בעבירה של נהיגה בשכרות

ביהמ"ש המחוזי קיבל לאחרונה ערעור שהגישה המדינה על פסק דינו של בימ"ש השלום לתעבורה בעניין העונש שנגזר על נאשם שהורשע בעבירה של נהיגה בשכרות, והחמיר בעונשו.

מאת: מערכת משפטי
15.02.10
תאריך עדכון: 15.02.10
3 דק'
החמרה בעונשו של אדם שהורשע בעבירה של נהיגה בשכרות

בפסק דין אשר ניתן לאחרונה בביהמ"ש המחוזי בירושלים, דובר באדם אשר נהג ברכב כאשר בדמו 510 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אויר נשוף (מעל לכמות המותרת) והורשע  בשל כך בעבירה של נהיגה בשכרות. על אדם זה הוטלו העונשים הבאים: פסילה בפועל של עשרה חודשים בניכוי 30 ימי הפסילה המנהלית, ו-250 שעות לשירות תועלת הציבור.

המדינה ערערה על קולת העונש, וביקשה מביהמ"ש המחוזי בירושלים להחמיר עם המשיב, ולהטיל עליו עונש פסילה העולה על תקופת המינימום הקבועה בפקודת התעבורה. זאת, בהתחשב בהרשעותיו הקודמות ובכמות האלכוהול שנמצאה בדמו אשר גבוהה מכמות האלכוהול המותרת בדם לאחר שנתפס.
בנוסף לעונש פסילה חמור ביקשה המדינה להטיל על המשיב גם עונש פסילה על תנאי וקנס.

המשיב מצידו ביקש מביהמ"ש להתחשב בנסיבותיו האישיות, לאחר ששכל את בנו בתאונת דרכים בהיותו בגיל 17. המשיב נתפס כשהוא נוהג בשכרות לאחר שיום קודם לכן השתתף באזכרה לזכר בנו המנוח.

ביהמ"ש: יש להחמיר בענישה בעבירות שכרות

השופט משה רביד החליט לקבל את הערעור, ולהחמיר בעונשו של המשיב.

השופט ביקר את פסק דינו של ביהמ"ש לתעבורה, וקבע כי הוא התעלם מפסיקתו העקבית של ביהמ"ש העליון ושל ביהמ"ש המחוזי, לפיה יש להחמיר בענישה בעבירות של נהיגה בשכרות. כמו-כן, ביהמ"ש לתעבורה לא פירש בגזר הדין מהן "הנסיבות המיוחדות", אשר בהתקיימן הוא רשאי להורות על פסילה לתקופה קצרה יותר מעונש המינימום הקבוע בסעיף.

"בנסיבות בהן נמצאה בדמו של המשיב כמות האלכוהול, כאמור לעיל, אין מנוס מלהטיל עליו את עונש המינימום הקבוע בפקודה. זאת, בשים לב כי ערכאת הערעור אינה ממצה את הדין עם נאשם, וכן בהתחשב בכך שרובן ככולן של הרשעותיו הקודמות של המשיב הינן משנות ה-90' וכי בעשור הנוכחי יש לו רק הרשעה אחת בשנת 2008, בגין אי ציות לרמזור על-ידי הולך רגל", כתב השופט.

בהתאם לכך, השופט הטיל על המשיב את העונשים הבאים: שנתיים פסילה בפועל מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה בניכוי התקופה שאותה כבר ריצה, כולל ימי הפסילה המנהלית; פסילה על תנאי לתקופה של שישה חודשים (התנאי הוא שהמשיב לא יעבור עבירה של נהיגה בשכרות בתוך שלוש שנים מתום תקופת הפסילה). 

השופט ציין, כי בשל מצבו הכלכלי של המשיב הוא לא מצא לנכון להטיל עליו קנס כספי.  השופט הורה על ביטולו של הרכיב של 250 שעות שירות לתועלת הציבור.

(ע"פ 4799/09 מדינת ישראל נ' אנדריי גורייב).
• ב"כ המשיב: לודמילה פורמנוב (משרד עו"ד גולן)

האם מאמר זה עזר לך?

רוצים להתייעץ עם עורך דין?

עורכי דין בתחום

ניצה כהן, משרד עורכי דין

ניצה כהן, משרד עורכי דין

דרך העצמאות 84, חיפה
דיני עבודה, אובדן כושר עבודה, רשלנות רפואית, רשלנות רפואית, ביטוח לאומי, המשפט הצבאי, תביעות חברות ביטוח, נזיקין ותאונות, מקרקעין ונדל"ן, פלילי, הוצאה לפועל, דיני משפחה וגירושין, תעבורה, משרד הבטחון ונכי צה"ל, הגשת בקשה להקלה בעונש, הגשת בקשת חנינה לנשיא המדינה, מחיקת רישום פלילי צבאי, ייצוג בבית-הדין הצבאי לערעורים, ניהול משפט הוכחות בבית-הדין הצבאי, דיוני מעצר, ייעוץ וליווי בחקירה, תאונות אישיות, מחלות קשות, סיעוד, טיפול מול משרד הבריאות, פנסיה נכות, פנסיה רפואית, ביטוח לאומי, תביעות כנגד משרד הבטחון, תביעות ביטוח, נזקי גוף, תאונות עבודה, תאונות דרכים, הסכמי מכר, פינוי שוכר, דירות מכונס נכסים, תכנון ובניה / רישוי בניה, חוזי שכירות, בתים משותפים, תביעת ליקויי בניה, רכישת דירה יד שניה, תמ"א 38, העסקת עובדים זרים לא חוקיים, פגיעה בביטחון המדינה, שוחד, זיוף והונאה, עבירות רכוש, עבירות המתה, מחיקת רישום פלילי, עבירות סמים, ייצוג קטינים, עבירות אלימות, עבירות מין, חקירה ומעצר, מחיקת חובות, גביית חובות, צו עיכוב יציאה מהארץ, ייצוג חייבים, ייצוג זוכים, חוזי עבודה, פיצויי פיטורין, זכויות נשים, שימוע לפני פיטורין, הטרדה מינית, זכויות עובדים, הסכמי שהות, ייפוי כח, הסכמי חלוקת עזבון, מזונות, הסדרי ראייה, חטיפת ילדים, הסכמי ממון, ירושות וצוואות, אפוטרופסות, אלימות במשפחה, ידועים בציבור, חלוקת רכוש, בית דין רבני, גירושין, מיסוי מקרקעין, ילד נכה, גמלת זקנה, פטור ממס הכנסה, מוגבלים בניידות, נפגעי תאונות, נכות כללית, נפגעי עבודה, ביטול פסילות מנהליות, נהיגה ללא רשיון, שלילת רשיון, עבירות תנועה, דו"חות תנועה, מהירות מופרזת, נהיגה בשכרות, רשלנות רפואית בשיניים, רשלנות רפואית בבתי חולים, רשלנות רפואית בקופת חולים, אובדן כושר עבודה