הפרת הסכם שכירות חד צדדי
במהלך החצי שנה האחרונה גרתי בדירת שותפות, בן זוג של אחת מהן היה מגיע לדירה באופן קבוע, בלי התראה לפעמים, גם כשהיא עצמה לא בבית. מבשל, מסתובב בחלל המשותף ומרעיש ובעיקר גורם לאי נוחות כללית. השותפה השנייה החליטה שבעקבות כך אסור לאף אחת להביא את בן הזוג שלה יותר מפעמיים בשבוע מה שפגע מאוד בזוגיות שלי עם בעלי (גרנו בערים שונות ורחוקות אחת מהשנייה בעקבות אילוצי עבודה). בנוסף, בדירה הייתה חסרה תשתית למכונת כביסה ובעל הדירה גרר אותי במשך חצי שנה עם הנושא עד שהתייאשתי מלפנות אליו. החלטתי לעזוב את הדירה במהלך החוזה בלית ברירה. בחוזה שכירות אין שום סעיף שמדבר על העניין הזה. בשום סעיף בחוזה לא מוסדר מה עושים במקרה של הפרה חד צדדית או מה ההשלכות. ניסיתי למצוא שותפה אחרת (כי השותפות האחרות לא הסכימו בכלל שייכנס גבר במקומי ומנעו זאת) אבל בשלושת החודשים האחרונים אף אחת לא נכנסה (כתוצאה מחוסר שיתוף פעולה משווע מצד השותפות הקיימות). בעלת הדירה מחייבת אותי לשלם את שכר הדירה עד תום הסכם השכירות וארנונה על אף שאני בחוזה דירה חדש וגרה עם בעלי במקום אחר לגמרי כבר מפברואר. כשבעלת הדירה הבינה שהשותפות לא משתפות איתי פעולה וממש שמות לי רגליים כי נוח להן לגור רק שתיהן היא הציעה לי לחזור לגור שם עם בעלי בהסכמתה. אבל זה לא פיתרון כי אז נצטרך להשתתף גם בנטל הכלכלי של החשבונות ואין לי יכולת כלכלית להחזיק 2 דירות. האם החוזה חוקי? האם אין לי שום דרך לצאת ממנו? ממש אודה לכל עצה כי לפתוח בהליך משפטי מול בעלת הדירה, שממש מרגישה בשבילי רע עם המצב ומנסה לעזור לי בדרך שלה, גורם לי לחוש כפויית טובה כלפיה. תודה