שגיא

ריבית והצמדה הנהוגים עד מועד פסק דין

היי מה הריבית וההצמדה הנהוגים עד מועד פסק הדין? ומהו השיעור לאחריו? בתודה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד ירון הראל

שגיא שלום רב, כאשר נכתב בפסק הדין שהתשלום שנפסק ישא בהפרשי הצמדה וריבית כחוק, אזי זה בהתאם לחוק פסיקת ריבית והצמדה, תשכ"א-, 1961, בסיפא של ס' 5(ב) לחוק נכתב "הפרשי הצמדה וריבית, בצירוף ריבית צמודה, בשיעור ובדרך חישוב שקבע שר האוצר, בהתייעצות עם שר המשפטים ועם נגיד בנק ישראל ובאישור ועדת הכספים של הכנסת (להלן - ריבית פיגורים)." על מנת שתוכל לחשב ו/או לחלץ את הסכום המדוייק אפנה אותך לבנק ישראל בו מפורסמים שיעורי הריבית האמורים וכן לסך המדד שמתפרסם כל 15 לחודש. ירון