שרגא

תיקונים בדירת דמי מפתח

שלום. אני בעל דירה בדמי מפתח. הדירה והבניין ישנים מאוד. הדיירת המוגנת מבקשת ממני לבצע תיקונים בטיח פנים, חוץ, רטיבות וכד'. בלי להיכנס לפרטים, אני מוכן לבצע. מעיון בפורום אני מבין שהעלות צריכה להתחלק בדרך כלשהי ביני לבין הדיירת. אופן החלוקה כרגע לא רלוונטי כי הדיירת מצהירה חד משמעית שהיא לא תוציא אגורה מכיסה כי אין לה. האם זה פותר אותי מביצוע התיקונים ? שבת שלום.

item.Author מנהל הפורום עו"ד נאוה מורי

בס"ד שלום רב, סירוב הדייר לשאת בחלקו בהוצאות התיקונים אינו פוטר את בעל הבית מביצוע התיקונים. על בעל הבית לתקן ולשלוח לדייר דרישה לתשלום. אם הדייר עדיין אינו משלם לתובע אותו בבית הדין לשכירות. אם הדייר מסרב לשלם הוצאות תיקון שפסק כנגדו בית הדין לשכירות - מחדל זה כמוהו כאי תשלום דמי שכירות לכל דבר לעניין לרבות עילת פינוי (ראה פרק ה' לחוק הגנת הדייר). בהצלחה. נאוה מורי, עו"ד

שרגא פולק

תודה. מי ואיך קובע איזה מהתיקונים חלים על הדיירת ואיזה מתחלקים בייני לבינה ? שרגא