ביהמ"ש לעניינים מנהליים בבאר-שבע דן בעתירה של אזרחית אוקריאנה לקבל מעמד בישראל.
העותרת 2 , אזרחית אוקראינה, נכנסה לראשונה לישראל ב- 1996 כבת זוגו של אזרח ישראלי במסגרת ההליך המדורג לקבלת מעמד בישראל עקב כך. ב- 2002 התגרשו בני הזוג, ההליך המדורג הסתיים והיא נדרשה לצאת מישראל.
לאחר שהמשיכה לשהות מספר שנים בישראל, ללא היתר, התפתחה מערכת יחסים זוגית, חד מינית, בינה לבין העותרת 1 שהיא אזרחית ותושבת ישראל.
בכתב העתירה טענו העותרות כי "בשלוש השנים האחרונות הן נשואות זו לזו באמצעות חוזה משפטי מוסדר. הסכם יחסי ממון נחתם ביניהן בתאריך 8.11.07 במשרד עו"ד.
השתיים פנו למשרד הפנים באפריל 2006 בבקשה לפתוח בהליך מדורג חדש בעניין העותרת 2 בהתאם להוראות נוהל המשיבה בדבר "הטיפול בהסדר מעמד לבני זוג של אזרחים ישראליים, לרבות בני אותו מין (מס' 5.2.009)".
משרד הפנים דחה את הבקשה, מהנימוק שע"פ הנוהל, על בן הזוג הזר להיות באשרה זמנית תקופה של שבע שנים – בטרם יהיה זכאי לאשרת הקבע. על החלטה זו, הגישו העותרות את העתירה.
ההבחנה היא לגיטימית
לטענת העותרות, הנוהל (הדורש שבע שנות אשרה זמנית) מפלה לרעה בני זוג מאותו המין מהנוהל הקיים לעניין בני זוג נשואים, ולפיו בן זוג זר הנשוי לישראלי עשוי לקבל את אשרת הקבע כבר בחלוף תקופה של 4 וחצי שנים מתחילת ההליך המדורג.
נשיא ביהמ"ש, השופט יוסף אלון, דחה את העתירה, וקבע כי ההבחנה לעניין זה בין ההתייחסות הנדרשת לבקשה לקבלת מעמד של בן זוג נשוי לבין זוג "הידוע בציבור" – היא סבירה ולגיטימית.
".... הדברים אמורים בזוגיות "ידועה בציבור" של איש ואשה – ומכוח הנוהל האמור גם בזוגיות של בני זוג בני אותו המין", כתב השופט בפסק הדין.
בכל מקרה, נקבע כי העתירה למשרד הפנים הוגשה מוקדם מידי, בטרם חלפו שלוש וחצי שנים מתחילת ההליך המדורג.
הנשיא אלון דחה את העתיקה, וחייב את העותרות בהוצאות של 7,500 שקלים.
(עת"מ 22202-07-10 אוזמוס נ' משרד הפנים)
אזרחית אוקריאנה ש"נשואה" לאזרחית ישראל לא תוכל לקבל מעמד בישראל
ביהמ"ש דחה לאחרונה עתירה של אזרחית אוקראינה לקבל מעמד בישראל. נקבע, כי הנוהל (הדורש שבע שנות אשרה זמנית) אינו מפלה לרעה בני זוג מאותו המין מהנוהל הקיים לעניין בני זוג נשואים.
מאת: מערכת משפטי
25.10.10
תאריך עדכון: 25.10.10
2 דק'

- כן0
- לא0
מידע משפטי נוסף שעשוי לעניין אותך
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
עורכי דין בתחום
התע"ש|20|כפר סבא|
פלילי, עבירות רכוש, עבירות סמים, ייצוג קטינים, עבירות אלימות, עבירות מין, חקירה ומעצר
הרבי מליובאוויטש|46|צפת|
רישוי עסקים, אובדן כושר עבודה, רשלנות רפואית, ביטוח לאומי, נזיקין ותאונות, משפט מסחרי, מקרקעין ונדל"ן, פלילי, דיני משפחה וגירושין, ייצוג בבית משפט, נזקי גוף, תאונות עבודה, אגודות שיתופיות, ליטיגציה מסחרית, ליווי שוטף של תאגידים, ליווי עמותות, הסכמים מסחריים, הקמת חברות ועסקים, העברת זכויות דירה, הסכמי מכר, שינוי ייעוד קרקע, בתים משותפים, הסכמי חלוקת עזבון, מזונות, הסכמי ממון, ירושות וצוואות, אלימות במשפחה, חלוקת רכוש, בית דין רבני, מיסוי מקרקעין, אובדן כושר עבודה
יצחק בן צבי|7|באר שבע|
רשלנות רפואית, נזיקין ותאונות, פלילי, תביעות כנגד משרד הבטחון, תביעות ביטוח, נזקי גוף, תאונות עבודה, תאונות דרכים, שוחד, זיוף והונאה
מאמרים נוספים

המייל, הפייסבוק והעסק באינסטגרם – למי הם יעברו כשכבר לא נהיה כאן?
מה יקרה לחשבונות הפייסבוק, האימייל והענן אחרי שנלך לעולמנו? האם היורשים שלנו יוכלו לגשת לתמונות, למסמכים ולעסק שבנינו באינטרנט או שהכל ייעלם עם הסיסמה? בישראל אין עדיין חוק שמסדיר את הנושא והתוצאה עלולה להיות אובדן נכסים יקרי ערך
30.06.254 דק'

"תשאירו את הכלב בבית": למה המשפט הזה הופך אותנו לחברה פחות אנושית?
בזמן שהטילים נורו מאיראן, הוויכוחים במקלטים חשפו את האופי האמיתי שלנו כחברה. עו"ד לילך בסט, החברה בוועדה לזכויות בעלי חיים בלשכת עורכי הדין, מסבירה מדוע הזכות להגן על בעלי חיים היא בעצם מבחן לערכים שלנו. טור דעה
25.06.256 דק'

"החיים השתנו בשנייה אחת" - כך מתמודדות משפחות עם תאונות דרכים קשות
עו"ד אלעד ג'ובני מסביר איך להתמודד עם הטראומה הפיזית והנפשית, להגן על הזכויות ולהימנע מהמלכודות הכלכליות והמשפטיות בתהליך הארוך והכואב שבו אחד מבני המשפחה נפגע קשה בתאונה
24.06.256 דק'