ביום 25.2.08 הזמינו התובעים, זוג ושלושת ילדיהם, מאל-על כרטיסי טיסה לארה"ב לרגל חופשה משפחתית.
במועד זה, ביקשו התובעים מהסוכן לדאוג לכך, שיקבלו מושבים המתאימים להתקנת עריסה לבתם התינוקת. ואכן, ביום 7.4.08 המריאו התובעים לארה"ב וקיבלו מושבים אשר הותקנה בהם עריסה לתינוקת.
ביום 27.4.08 התובעים רצו לאשר את טיסתם חזרה לארץ באמצעות אתר האינטרנט של אל-על, וראו כי גם בטיסה חזור קיבלו מושבים באותה שורה המתאימים להתקנת עריסה לתינוקת.
ואולם, למחרת כאשר הגיעו לשדה התעופה JFK בניו יורק, הם נדהמו לגלות, כי שמותיהם לא נמצאים ברשימת הנוסעים בטיסה. הדייל בדלפק הציע לתובעים להזמין כרטיסים חדשים על אף שהציגו בפניו את כרטיסי הטיסה שבידיהם. נאמר לתובעים, כי מקור הטעות הוא בחברת "דלתא", איתה טסו התובעים קודם לכן מבוסטון לניו-יורק.
התובעים: השפילו אותנו
התובעים טענו, כי בשל האירוע, הם נאלצו להמתין ליד הדלפק שעות רבות, בצורה מבזה ומשפילה, ורק בשעת לילה מאוחרת נאמר להם שהם יכולים לעלות על הטיסה. בנוסף, התובעים התלוננו על כך שלא קיבלו בטיסה מושבים שבהם ניתן להתקין עריסה, ועל כן הם נאלצו להחזיק את התינוקת על הידיים במשך כל הטיסה שהייתה "סיוט מתמשך" לדבריהם.
התובעים ביקשו פיצוי של 5,000 שקלים בשל מחיקתם מרשימת הנוסעים, קבלת מושבים ללא אפשרות להתקנת עריסה, סבל בגין ההמתנה ליד דלפק אל-על ועוגמת נפש.
אל-על טענה, כי האשם נעוץ ב"דלתא", וכי בסופו של דבר התובעים עלו על הטיסה שהזמינו, והגיעו ליעדם.
השופט זכריה ימיני מביהמ"ש לתביעות קטנות ברמלה קבע, כי אכן נגרמה לתובעים עגמת נפש מהשתלשלות העניינים, ויש מקום לפצות אותם, אך לא בסכום שדרשו.
בנוגע למושבים, השופט ציין כי אל-על אינה חייבת להבטיח כסא זה או אחר ללקוחותיה.
לאור האמור, אל-על חויבה לפצות את התובעים ב-1,500 שקלים, וכן לשלם להם הוצאות משפט של 300 שקלים. (ת"ק 1997/08 זיו אורלי נ' אל על נתיבי אויר לישראל בע"מ).
לא הופיעו ברשימת הנוסעים בטיסה, ויקבלו פיצוי מאל-על
השופט זכריה ימיני מביהמ"ש לתביעות קטנות ברמלה קבע, כי אכן נגרמה לתובעים עגמת נפש מהשתלשלות העניינים, ויש מקום לפצות אותם.
מאת: מערכת משפטי
07.01.10
תאריך עדכון: 07.01.10
2 דק'

- כן0
- לא0
מידע משפטי נוסף שעשוי לעניין אותך
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

המייל, הפייסבוק והעסק באינסטגרם – למי הם יעברו כשכבר לא נהיה כאן?
מה יקרה לחשבונות הפייסבוק, האימייל והענן אחרי שנלך לעולמנו? האם היורשים שלנו יוכלו לגשת לתמונות, למסמכים ולעסק שבנינו באינטרנט או שהכל ייעלם עם הסיסמה? בישראל אין עדיין חוק שמסדיר את הנושא והתוצאה עלולה להיות אובדן נכסים יקרי ערך
30.06.254 דק'

חוק המקרקעין - זכויות שכנים, רכוש משותף והגבלות בנייה
חוק המקרקעין מסדיר את כל מה שקשור לבעלות על דירות ובתים בישראל. מדובר בחוק שנוגע לכל אחד מאיתנו, מהרגע שבו אנחנו קונים דירה ועד לחיים היומיומיים בבית משותף
מאת:מערכת זאפ משפטי
26.06.257 דק'

ההורים שלנו מתבגרים – איך נגן עליהם באמת?
כשההורים מתבגרים, האחריות נופלת על בני המשפחה אבל איך נזהה סימני ניצול? מה ההבדל בין ייפוי כוח לאפוטרופסות וכיצד אפשר להגן על ההורה בלי לעורר סכסוך משפחתי?
26.06.253 דק'