דוד

העסקה חוזרת

לפני כ-5 חודשים עובד התפטר ואף שילמנו לו פיצויים. היום הוא מבקש לחזור ואנו מעוניינים להעסיקו שוב. מה זה אומר מבחינתנו?

ענת רוזנר, עו"ד

כדי הפיצויים יחשבו כפיצויי פיטורים ולא כמענק, חייבת להיות הפסקה של 6 חודשי עבודה, שאם לא כן, יש רצף העבודה והתשלום ששולם, לא יחשב ע"י שלטונות המס כפיצויי פיטורים פטורים. בנוסף, אם יש רצף בעבודה יחשב הותק שצבר קודם לעניין החופשה, ההבראה, הפנסיה השכר, פיצויי הפיטורים וכל יתר הזכויות . לכן, עליכם להמתין עד שיחלפו 6 חודשי הפסקה ואז לקבל את העובד כחדש.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים