לילך

פיטורין עובדת בהריון עקב צמצומים

יש לי עובדת בהריון, שעובדת אצלי כבר כשנה ו-5 חודשים, איך אוכל לקבל אישור ממשרד התמ"ט לפטרה עקב שהעסק כולו עובר צמצום רציני, פיטורי שאר העובדים, וסיגרת חנות שבה הועסקה העובדת כמוכרת? העניין הוא מיידי ? איך עושים זאת כמה שיותר מהר?

ענת רוזנר, עו"ד

יש לפנות בכתב לממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת, לפרט את סיבת הפיטורים, לצרף מסמכים רלוונטיים לעניין הצמצומים ולמלא טפסים מתאימים (ניתן להלורידם באינטרנט באתר של התמ"ת) . את הבקשה עם הטפסים לשלוח לעובדת ולהחתים אותה שקבלה ואת אישור המסירה עם חתימתה יחד עם הבקשה והמסמכים יש לשלוח לממונה על חוק עבודת נשים בתמ"ת. לאחר שיקבלו את המסמכים יזמינו אותך לחקירה בתמ"ת וגם את העובדת ולאחר מכן תנתן התשובה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים