ענת זיק

דמי ימי מחלה לעובד חדש

אנחנו מעסיקים עובדת מחודש ספטמבר, כלומר , היא צברה 1.5 ימי מחלה. בחודש אוקטובר היא נעדרה 5 ימים עקב מחלה. שכרה הוא 5500₪ לחודש. כמה עלינו לשלם בסיום החודש? איך מחושב שכר יומי? איך מחשבים את דמי ימי המחלה? תודה,

אתי חסיד, עורכת דין

ענת זיק שלום רב, ראשית אני מציעה לך להסתייע בייעוץ משפטי מקיף באשר לכל שאלותייך. המסגרת הזו נועדה לתת מענה נקודתי בלבד. באשר לחישוב דמי מחלה התשובה היא כדלהלן: בהתאם לסעיף 4 לחוק דמי מחלה, תקופת הזכאות של עובד לדמי מחלה לא תעלה על תקופה מצטברת של יום וחצי לכל חודש עבודה מלא, שהעובד עבד אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, ולא יותר מ-90 יום. בהתאם לכך, כל עוד עומדים לזכותו של העובד החולה ימי מחלה, על המעביד לשלם לעובד דמי מחלה בהתאם לחוק. בעד היום הראשון אין העובד זכאי לדמי מחלה. בעד היום השני והשלישי להיעדרותו הוא זכאי למחצית דמי המחלה (50%)(*), החל מהיום הרביעי להעדרו העובד זכאי למלוא דמי המחלה בשיעור של 100% משכר העבודה(*), שהיה העובד זכאי לקבל אילו המשיך בעבודתו

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים