רן

תשלום פנסיה אחורה לעובד לשעבר

עובד סיים יחסי עובד-מעביד אחרי 15 חודשי עבודה, מבלי ששולמו לו עבור פנסיה חובה במשך 9 חודשים, גם לא נפתחה קרן פנסיה לעובד. השאלה היא האם המעסיק חייב לשלם רטרו' את כספי העובד והמעביד, גם אם המעסיק מחזיק במכתב חתום מהעובד שהעובד קיבל את מלוא השכר, הפיצויים והתנאים להם היה זכאי במהלך עבודתו, וזאת למרות שמעשית כאמור לא נפתחהתכנית פנסיה?

קלי גניאל, עו"ד

שלום רב, חתימת העובד על מכתב המאשר כי קיבלת את מלוא השכר וכו', אינה מפחיתה מחובו של המעסיק לשלם את תגמולי הפנסיה גם באופן רטרואקטיבי.

רן

תודה על המענה, אך כיצד ניתן לחייב את העובד להפריש את חלקו היחסי? הרי העובד נדרש עפ"י חוק לשאת גם כן בחלק מהתשלומים! האם נכון /ראוי לבצע בשלב זה תשלום חד צדדי רטרו' של סכום הפנסיה בניכוי הפרשות העובד, באופן חד צדדי לאחת מקרנות הפנסיה?

קלי גניאל, עו"ד

לא ניתן לחייב את העובד לבצע כל הפרשה. זה אינטרס שלו. ראוי ונכון לבצע תשלום חד צדדי של חלקו של המעביד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים