יוסי

המעביד גרם לי לחתום על קופת גמל ולא קרן פנסיה

שלום עבדתי בבנק מוכר ..בתקן עובד ארעי ל5שנים .בחוזה היו כ20 דפים לערך ובכל מקום שהיה צריך לחתום היה מסומן x ואחד הדפים הייתה בחירה פנסיה או קופת גמל תמר (קופת הגמל שייכת לבנק }ובחתימה של הבחירה הם סימנו x על קופת הגמל תמר ששייכת לבנק . לאחר תקופה חליתי בעבודה וקיבלתי מביטוח לאומי 100% נכות רפואית ו100% דרגת אי כושר לצמיתות.כמובן שהבנק דאג לפטר אותי מסיבה אחרת וזה ברור שזה בגלל המחלה .לאחר הפיטורים הסבירו לי אנשים שאני זכאי לקבל קצבה בגלל הנכות וכשפניתי לחברת הביטוח הם תענו שלא מגיע לי כלום בגלל שיש לי קופת גמל ולא קרן פנסיה ואין סעיף של אובדן כושר עבודה בקופת הגמל האם אני יכול לתבוע את הבנק על זה שהם סימנו לי איפה לחתום ולא נתנו לי אפשרות לבחור או לחבר את קרן הפנסיה הקודמת שלי אני לא מבין בזה כלום וחשבתי שהבנק סימן xליד הקופת גמל זה הכי טוב בשבילי .ובסוף יצא שזה אינטרס אישי כדי שאני אפקיד את הכסף שלי אצלם בקופת גמל תמר .דרך אגב לאחר בדיקה אצל כמה מהעובדים שבדקתי זה אותו דבר בדיוק .מה עלי לעשות?

עו"ד אבנר בן חיון

יוסי שלום בעקרון אתה מעלה טענות קשות נגד הבנק - כמעסיקך. בעקרון החל משנת 2005 לכל עובד קימת הזכות לבחור בעצמו את בגוף המוסדי בו יתנהל הביטוח הפנסיוני שלו - והמעסיק אינו יכול לחיב עובד בבחירת קופת גמל או ביטוח פנסיוני. מהעובדות שאתה מתאר עולה כי לא היה קים לך ביטוחפנסיוני כלשהו אלא הפקדות לקופת גמל בלבד ללא ביטוח א.כ.ע. - דבר שאינו ברור. מציע לך לבדוק לעומק את הנתונים העובדתים (הזכרת חברת ביטוח ("כשפניתי לחברת הביטוח..") - כלומר כן היה קים איזה ביטוח א.כ.ע או משהו מעין זה- יש לבדוק את הדברים לעומק. טענה כללית בדבר כפיה או הטעיה לא תתקבל ללא תשתית נכונה. מציע לך להתיעץ עם עו"ד בתחום דיני העבודה / ביטוח פנסיוני על בסיס תיאור עובדות מלאות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה