לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ללא

מימוש סעד לפי חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) התשס"ה-2005

בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) התשס"ה-2005 בסעיף 50 רשום כך ציטוט: "מי שעבר עבירה מהעבירות המנויות בסעיף 49 כדי לרמות או להטעות עמית בקופת גמל או אדם השוקל להצטרף כעמית לקופת גמל, דינו – מאסר חמש שנים או קנס בשיעור פי שלושה מן הקנס הקבוע לאותה עבירה" ברצוני לברר איך ניתן להפעיל את הסנקציה של מאסר בפועל המנוי בסעיף 50 לעיל לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים? בפני מי מתלוננים על העברות? תודה על ההתייחסות והעזרה

אלמוני

תודה על תשובתך מעלה לפיה המפקח על הביטוח הוא בעל הסמכות להפעיל את סנקצית המאסר. ובהמשך אליה אציין שעו"ד פלילי מסר לי שעברה פלילית היא לא רק עבירה המופיעה בחוק העונשין, אלא כל עבירה שבביצועה נפגע האינטרס הציבורי. כמו כן מסר ש" חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים.. " כלל אינו חריג. שגם בחוק המע"מ למשל, יש פרק שנקרא עונשין ושם מנוי העונש על עבירות של אותו חוק. ושהמשטרה היא זו המטפלת בעבירות הנ"ל . קרי לטענתו המשטרה היא זו המטפלת גם בעברות של חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים שהעונש בצידן הינו מאסר. לפיכך אני מבולבל ולא מבין איך תשובתך מתיישבת עם כל שפורט. האם אתה עומד על כך שהמפקח על הביטוח הוא בעל הסמכות להפעיל סנקציית מאסר? פשוט רוצה לדעת למי עליי לפנות (למשטרה/ למקפח על הביטוח) תודות

עו"ד אבנר בן חיון

מציע שתקבל ייעוץ משפטי פרטני בענין זה (פורום זה מיועד לשאלות כלליות בתחום הגמל והפנסיה ולאו דווקא לסנקציות פליליות (הגם שהן מכוח חוק קופות הגמל).

עו"ד אבנר בן חיון

הכותרת אינה משקפת את התוכן. עיצום כספי שמכוח חוק קופות הגמל הינו סנקציה שמטיל הממונה על גוף מפוקח. לא מדובר בסעד לעמית. הסנקציה המבוקשת על ידך הינה קיצונית והסמכות להפעילה מסורה בידי המפקח על שוק ההון ביטוח וחסכון במשרד האוצר

ללא

רציתי לוודא שהבנתי נכון: 1) המפקח על שוק ההון ביטוח וחיסכון זה פרסונה שונה מהמפקח על הביטוח או שמדובר באותו אדם? 2) האם פניה בתלונה ספציפית למפקח על שוק ההון ביטוח וחיסכון כנגד גוף מפוקח יכולה לגרום לו להפעיל את הסנקציה של מאסר הנקובה בסעיף 50 לחוק שלעיל? 3) האם יש התיישנות לגבי הסנקציה? כמה זמן מביצוע העברות עי הגוף המפוקח ניתן להתלונן ולבקש מהמפקח להפעיל הסנקציה?

עו"ד אבנר בן חיון

1) אותו אדם. 2) ככל שימצא כי היתה הפרה כאמור, ויוחלט להפעיל סנקציה, הגוף יזומן לשימוע ובסופו רשאי הממונה להטיל סנקציה 3) בעקרון חוק קופות הגמל אינו קובע הוראה לענין זה ולכן ככל הנראה יחולו הוראות חוק סדר הדין הפלילי- המסווג את תקופת ההתיישנות בהתאם לסיווג העבירה('חטא, 'עוון','פשע'), כאשר הסנקציה המנויה בחוק קופות הגמל הינה מאסר מקסימלי של עד 3 שנים ולכן לכאורה מדובר על 'עוון', שלגביו חוק חוק סדר הדין הפלילי התיישנות של חמש שנים ממועד ביצוע העבירה

ללא

תודה על תשובתך מעלה לפיה המפקח על הביטוח הוא בעל הסמכות להפעיל את סנקצית המאסר. ובהמשך אליה אציין שעו"ד פלילי מסר לי שעברה פלילית היא לא רק עבירה המופיעה בחוק העונשין, אלא כל עבירה שבביצועה נפגע האינטרס הציבורי. כמו כן מסר ש" חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים.. " כלל אינו חריג. שגם בחוק המע"מ למשל, יש פרק שנקרא עונשין ושם מנוי העונש על עבירות של אותו חוק. ושהמשטרה היא זו המטפלת בעבירות הנ"ל . קרי לטענתו המשטרה היא זו המטפלת גם בעברות של חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים שהעונש בצידן הינו מאסר. לפיכך אני מבולבל ולא מבין איך תשובתך מתיישבת עם כל שפורט. האם אתה עומד על כך שהמפקח על הביטוח הוא בעל הסמכות להפעיל סנקציית מאסר? פשוט רוצה לדעת למי עליי לפנות (למשטרה/ למקפח על הביטוח) תודות ואני לא כך גם המשטרה היא זו שתפעיל את סנקצית המאסר שנקובה ב"חוק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה