ביטוח פנסיוני שלא מומש לאחר חופשת לידה והעברה רטרואקטיבית - האם יש מקום לתביעה?
שלום רב. מזה כשנתיים וחצי אני עובדת בחברה גדולה ורצינית, כשהשכר בהתאם. לאחר 6 חודשים תואמה לי פגישה מול חברת הביטוח הפנסיוני ומטעם החברה בה אני עובדת. לאחר כמה חודשים התקיימה הפגישה בפועל ונחתמו מסמכים על קרן פנסיה רלוונטית. חברת הביטוח הפנסיוני הוחלפה באותה עת לחברה אחרת ובמקביל יצאתי לחופשת לידה. הביטוח הפנסיוני שלי לא מומש ו"נפל בין הכסאות". כ 10 חודשים לארח הלידה פוטרתי מעבודתי (תקופה המסתיימת בתום החודש הזה) ונדרשתי להסדיר את ענייני הפנסייה מול חברת הביטוח החדשה. נמסר לי כי המעסיק יעביר את כל הכספים באופן רטרואקטיבי וכמו כן אני אשלם את חלקי (שלא ירד מהמשכורות). אלא ש.... עלי לשלם סכום גבוה מאוד ובלתי אפשרי לי לעשות זאת. כמו כן חברת הביטוח הסבירה לי כי אין אפשרות להעביר לקרן הפנסיה סכומים גבוהים שכאלו ולכן הם ממהרים להעביר את הכסף קופת גמל - כך נמנע מקנסות. השאלה שלי - האם יש מקום לתביעה משפטית או לדרישה מהמעסיק לשלם גם את חלקי?. כמו כן - האם הזכויות הפנסיוניות שלי נפגעות ממהלך שכזה? אשמח לייעוצכם ותודה.
את מציינת שאת עובדת מזה שנתיים וחצי בחברה ומתארת מצב של התנהלות שעד היום טרם הופקדו כספים לקרן פנסיה. מדובר על מצב חמור הנוגד את הוראות צו ההרחבה לפנסיה חובה המחייב עריכת ביטוח פנסיוני לעובד לא יאוחר מהחודש השישי לעבודתו של העובד (כאשר לגבי עובד שגיע לעבודה עם ביטוח פעיל החובה היא החלה מחודש העבודה הראשון). לגופו של ענין, לשאלה של חיוב המעסיק בחלק העובד, קשה לי להניח שביה"ד יפסוק כך, אלא לכל היותר יפסוק פיצוי (ראוי) בגין הנזק שנגרם (ונגרם) כתוצאה מאי ביצוע ההפקדות. מציע לפנות לעו"ד בתחום לצורך בחינת הגשת תביעה מתאימה
שאלות נפוצות:
תומר סיון